Kovács Szabolcs Cselgő a város új diákpolgármestere

Diákpolgármester választás_2014Kovács Cselgő a 14. váci diákpolgármester, Moravcsik Angéla, Deguly Szilvia és Berta Máté alakítanak diákönkormányzatot.

Épp, hogy véget ért a húsvét és a diákok tavaszi szünete, másnap már kezdetét is vette a Föld Napja rendezvénysorozat, mely a környezetvédelmi kommunikációs versennyel, és a diákpolgármester választással kezdődött.

A 14. diákpolgármesteri címért az idén is 4 iskola csapata és jelöltje szállt ringbe. Az I. Géza Király Közgazdasági szakközépiskolát Moravcsik Angéla, a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolát Deguly Szilvia Zsuzsanna, a Madách Imre Gimnáziumot Berta Máté, a Boronkay György Műszaki Középiskolát Kovács Szabolcs Cselgő képviselte. A diákpolgármester választás négy részből tevődött össze.

A diákokat reggel Fördős Attila, Vác polgármestere köszöntötte a bemutatkozó program előtt, majd ezt követően a résztvevő iskolák mutatták be vidám, zenés táncos bemutatkozásukat. A város vezetőiből és a verseny szervezőiből álló zsűri a legjobbnak, Moravcsik Angéla bemutatkozását ítélték. A verseny első részét a „közgázosok” nyerték.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A diákoknak a verseny előtt kellett kidolgozniuk a programjukat és más előre kiadott feladatot, mint például a „váci diák szobrát”. Az előzetes feladatok a „boronkaysoknak” sikerültek a legjobban. Az ő programjukat, emblémájukat és szobrukat ítélte legjobbnak a zsűri.

A kommunikációs környezetvédelmi versenyen a 10 fős csapatoknak vidám, a járókelőket megmosolyogtató és komoly szakmai feladatokat kellett teljesíteniük. Nagy volt a hajtás, mert volt úgy, hogy a csapatok egyszerre szerveztek utcai zenekart a főtérre, töltöttek ki tesztet a környezetvédelemről, vagy a város történetéről, miközben a diákpolgármester jelölttel riportot is készített a helyi tévé. A 3 órás versenyzés után Mokánszky alpolgármester közös ebédre invitálta a szervezőket, a versenyzőket és a csapatok segítőit. A környezetvédelmi versenyt a „boronkaysok„ nyerték, de nagy meglepetésre a jól felkészült „konzisok” csapatta követte őket, akiknek sikerült bizonyítaniuk, az idén is, hogy nem csak a zene, hanem a környezetvédelem és más tudományok terén is élvonalbeli versenyzőik vannak, akik mellesleg nem ijednek meg akkor sem, ha a feladatot nem prózában, hanem zenei hangokkal kell megválaszolni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Közösségünk kincsei - Vajda Lajos és Szentendre vándorkiállítás a váci művelődési központban

A rendezvényt a nap egyik legfontosabb eseménye, a népszavazás zárta, ahol a középiskolások voksolhattak a jelöltekre és a résztvevő iskolák létszámával arányosan vették figyelembe a szavazatokat. Több év után először a „madáchosok” mondhatták el, hogy övék volt a legnépesebb szavazótábor, ugyanis Berta Máté büszkélkedhetett a legtöbb vokssal, amit a városháza dolgozói, illetve a kampányoló csapatok szavazó biztosai hitelesítettek.

Az összetett verseny Kovács Szabolcs Cselgő és „boronkays” csapata nyerte, ő lett Vác 14. diákpolgármestere. Természetesen a többi jelölt sem maradt ajándékok, díjak nélkül, melyet Fördős Attila polgármester és Mokányszky Zoltán, oktatásért felelős alpolgármester adtak át. A város vezetője meghívta diákpolgármester kollégáját és a diákönkormányzat leendő vezetőit a másnapi képviselő-testületi ülésre, ahol Cselgőnek lehetősége volt bemutatkozni és társait bemutatni az önkormányzat képviselőinek, vezetőinek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A verseny során nem csak megküzdöttek egymással a jelöltek, hanem sikerült megismerniük is egymást, lélekben felkészülhettek a közös munkára, melynek elindítását mentorként elvállalta Bretus Bori, a leköszönő diákpolgármester és akik az elmúlt évekhez képest kimagaslóan teljesítettek a diákság képviselete terén.

A díjak átadásakor a város vezetői megköszönték a szervezőknek és kiváltképp a felkészítő tanároknak a munkáját, akik a tavaszi szünetben sem pihentek, hanem a tanítványaikkal foglalkoztak. (Bíró György)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments