Vizuális ábécét készít a kitüntetett grafikusművész

Molnár László JózsefHamarosan önálló kamarakiállítás nyílik a Képzőművészeti Egyetemen a Vácott élő Molnár László József Munkácsy-díjas grafikus- és festőművész munkáiból, miután tavaly ő érdemelte ki az „Év grafikája” kitüntetést.

–  Az előzményekről annyit, hogy tavaly a salgótarjáni Országos Rajztriennálén benevezett munkáimmal elnyertem az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját. Később értesítést kaptam, hogy a 2013-ban különböző seregszemléken kiemelten elismert alkotók közül az „Év grafikája” kitüntető címet is kiérdemeltem, ami a pályadíj mellett, még fontosabb jutalomként önálló bemutatkozási lehetőséget jelent a Képzőművészeti Egyetemen. Már előkészítettem a kamarakiállításra szánt műveimet, izgatottan várom a megnyitót – mondta Molnár László József, akivel otthonában beszélgettünk.

– Kérem, avassa be olvasóinkat díjnyertes műve megalkotásának kulisszatitkaiba!

– Amikor elkezdtem a „Rajz”-sorozatot készíteni, az izgatott, hogy a természet által létrehozott dolgok milyen formai törvényszerűségeknek engedelmeskednek, hogy a beléjük táplált „tudás” hogyan nyilvánul meg, milyen formában érhető tetten. Ezt megpróbáltam összehasonlítani az ember által alkotott dolgokkal, és igyekeztem párhuzamba állítani őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A teljes cikk a Váci Napló március 14-iki, pénteki lapszámában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments