Nagy széllel jön a hidegfront

időjárásViharos széllel, záporokkal érkezik nemzeti ünnepünkön a hidegfront, hóviharral nem kell számolni – írja az idökép.hu.

A legfrissebb számítások szerint szombat délután több helyen 80-100 kilométer/órás széllökésekkel törhet ránk a hidegfront. Kisebb faágak, gallyak könnyen letörhetnek, kerüljük a fák alá történő parkolást!

Szombat délig még országszerte marad az eddigiekhez hasonló kellemes, zavartalanul napos időjárás, majd nemzeti ünnepünk délutánján északnyugat felől viharos szél kíséretében hidegfront érkezik. A magasban mintegy 8-10 fokkal hidegebb levegő áramlik majd fölénk, szombat délutántól több helyen záporok, helyenként akár jégdarával kísért zivatarok jelezhetik a front érkezését.

A front előtt még kellemesen meleg időben lesz részünk, ma több helyen 20 fok közelébe, szombaton a déli, délnyugati tájakon akár 20-21 fokig is melegedhet a levegő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Vasárnap is több helyen alakulhatnak ki záporok, főként a magasabb hegycsúcsainkon akár hózáporok, hódara-záporok is, a délnyugati megyék kivételével pedig továbbra is viharos lökések kísérhetik a szelet. Mintegy 7-8 fokkal mérséklődik a szombatihoz képest a nappali felmelegedés, délután jobbára 8 és 14 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Vasárnap este már egy melegfront érkezik, felhőzetéből nyugat felől átmenetileg több helyen is eleredhet az eső, mögötte viszont a jövő hét első napjaiban ismét kellemesebb hőmérsékletű, igazi tavaszias hangulatú, de továbbra is gyakran erős vagy viharos széllökésekkel tűzdelt időjárás vár ránk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments