Erdei úton összeütköztek, verekedés lett a vége

bírósági döntés - kalapács élesen, alakok homályosanKözúti veszélyeztetés és garázdaság a vád a Budapest Környéki Törvényszéken ma induló ügyben; két társaság tagjai verekedtek össze egy közlekedési baleset után.

A Váci Járásbíróság 2013. február 7. napján egyesítette a közúti veszélyeztetés bűntette miatt T. S. ellen indult büntető ügyet és az ugyancsak előtte folyamatban lévő, Sz. J., T. S. és H. M. ellen a közlekedési konfliktust követő magatartásuk miatt garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vád alapján indult büntető ügyet. Az egyesítés után megállapította hatáskörének hiányát, majd az eljárás lefolytatása végett áttette az ügyet a Budapest Környéki Törvényszékre.

A bíróságok hatásköri összeütközését az okozta, hogy a helyi bíróság álláspontja szerint Sz. J. vádlott magatartása felveti az eltérő – súlyosabb – jogi minősítés, emberölés bűntette kísérletének a megállapítását – olvasható a törvényszék közleményében. (Rövid magyarázat: az első ügyben Sz. J. még az ügy sértettje, a vádlott T. S.; a második ügy közvetlenül a közlekedési konfliktus után történt, ebben Sz. J. az I. rendű vádlott, T. S a II. rendű, míg a T. S. által a helyszínre hívott H. M. a III. rendű vádlott.)

Sz. J. sértett 2012. február 17-én 13.20 körül a Vácrátót, Szent István utat a Váchartyán, Rudnai kerttel összekötő erdei úton közlekedett a kocsijával, amelyben rajta kívül három utas is helyet foglalt. A sértett vezetői engedéllyel nem rendelkezett. Sz. J.  ismeretlen körülmények között, csekély intenzitással nekiütközött a vele ellentétes irányból érkező és ekkor már álló helyzetben lévő T. S. vádlott által vezetett személygépkocsinak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

T. S. e fölötti, illetve egy másik alkalommal lezajlott közlekedési konfliktus miatti felindultságában gázt adott, és a gépkocsijával a Sz. J. által vezetett gépkocsit mintegy 52 méteren keresztül maga előtt tolta, mígnem az bal hátsó részével egy út menti fának ütközött. A balesettel összefüggésben személyi sérülés nem történt.

Közvetlenül a közlekedési konfliktust követően T. S. és Sz. J. is kiugrott a járművéből, T. S. vádlott ezután Sz. J. vádlott nyakát szorongatta, ő pedig T. S. vállára ütött egy fanyelű balta élével. A kér férfi T. S. autójának motorháztetején birkózott, mindketten a baltát fogva, végül T. S. egyik utasa vette ki a kezükből a baltát és dobta a közeli fák közé.

Ezután a két autó utasai szétválasztották a dulakodó férfiakat, majd T. S. felhívta nevelt lánya barátját, az ügy III. rendű vádlottját. A helyszínen később az I. r. vádlott telefonhívására megjelenő H. M. III. r. vádlott Sz. J-t és két utasát a két gépkocsi közé lökte, majd a földről felálló Sz. J. egyszer a vállán, egyszer az orrán megütötte.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Az őt ért bántalmazás következtében Sz. J. I. r. vádlott nyolc napon túli büntetőjogi gyógytartamú, orrcsonttöréssel és a nyak hámsérüléssel járó karmolástól eredő sérülést, T. S. II. r. vádlott nyolc napon belüli büntetőjogi gyógytartamú, a bal váll és a bal kéz I. kézközépcsont zúzódásával járó sérülést szenvedett el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments