Élelmiszer-adományt kaptak a rászoruló váci lakosok

meb-logo-180-130A Szociális Szolgáltatások Háza immáron negyedik alkalommal fogta össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesület által felajánlott EU-s tartós élelmiszerek városi szétosztását.

Az idei évben 8,5 tonna élelmiszer jutott el az intézmény csoportjain keresztül 567 rászoruló családnak.

A családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti szolgálat, a hajléktalan szálló, a házi segítségnyújtás és a szociális étkeztetés munkatársai, illetve a területi védőnők a létminimum alatt élő gondozottjaiknak fejenként 2-3 kiló lisztet, illetve családonként 2-3 kiló cukrot és tésztát, valamint családi melegszendvics-krémet tudtak szétosztani. A nagycsaládos rászorulóknak 1-1 liter étolajat is fel tudtak ajánlani.

Az osztásra február második felében került sor. Az adományokat a szigetszentmiklósi lerakatból a Váci Baptista Gyülekezet közreműködésével sikerült ideszállítani. A kiosztásban a munkatársak mellett aktívan részt vettek a baptista gyülekezet és a Szent Anna Karitász önkéntesei.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Országos 2. helyezett lett a földvárys diák

– Ezúton szeretném megköszönni minden együttműködőnek, hogy aktívan segített abban, hogy minél több rászoruló váci lakoshoz eljusson az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomag – mondta a Váci Naplónak Klinger Mária, a Szociális Szolgáltatások Házának vezetője. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments