Vácott tanácskoztak a baptista egyházkerületi vezetők

váci baptista templomA Magyarországi Baptista Egyház elnöksége a Budapesti Egyházkerület javaslatára február 2-ára tanácskozásra hívta össze az egyházi régiók vezetőit. Az összejövetel mintegy ötven résztvevőjét a Váci Baptista Gyülekezet látta vendégül.

Az eseményről most közölt beszámolójában a baptista.hu azt írja: „Egyházunk vezetőinek bátorító előadásai mellett az értekezleten mind a hat egyházkerület képviselői felszólaltak, hogy megosszák az egyházvezetéssel és a többi kerülettel terveiket, terheiket és látásukat.”

A találkozón kiscsoportos műhelymunka keretei között foglalkoztak a születő gyülekezetek körüli bábáskodással, az erős gyülekezetek továbbvezetésével, a megbetegedett gyülekezetek gyógyításával, és az elnéptelenedő szórványgyülekezetek pásztorolásával kapcsolatos teendőkkel.

baptista tanácskozás Vácott

„Amiben e konferencia engem megerősített, az az a tény, hogy az egyházkerületi tanácsok szolgáló, testvéri közösségek.  Semmi esetre sem uralkodnak a reájuk bízottakon, hanem minden tekintetben értük vannak. Találkozásunk másik örömteli üzenete volt, hogy egyházunk vezetése minden tőle telhető anyagi és erkölcsi támogatást megad ahhoz, hogy az egyházkerületek – vagy ahogy régebben neveztük őket, missziókerületek – még inkább betölthessék rendeltetésüket” – írta le a véleményét a cikk szerzője, Fábián Sándor.

Papp János egyházelnök záróáhítatában ezt az igét bíztaa résztvevőkre: „Adjatok kezet az Úrnak, és jöjjetek el szentélyébe, amelyet örökre megszentelt! Szolgáljatok Istenetek nek, az Úrnak, akkor elfordul tőletek fölgerjedt haragja.” (2Krón 30,8)

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A magyarországi baptisták jelenleg hat egyházkerület keretei között élnek: dunántúli, déli, budapesti, északi, tiszántúli és kőrösvidéki. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments