Vác-Ipolyság: megerősített testvérvárosi szerződés

Fördős Attila és Lőwy János-520Ünnepélyes keretek között erősítették meg Vác és Ipolyság tíz évvel ezelőtt létrejött testvérvárosi kapcsolatát az elmúlt héten. Csütörtökön és pénteken mindkét városban gálaműsorral egybekötött ünnepségeket tartottak.

Csütörtökön Ipolyságon kezdődött a sorozat. A szlovák kisváros önkormányzata ismét kinyilatkoztatta, hogy fenn szeretné tartani a jövőben is Váccal a testvérvárosi kapcsolatokat.

„A jövőt maximálisan pozitívan látom, meggyőződésem, hogy a mindenkori vezetés, Vác és Ipolyság vezetése mindent meg fog tenni azért, hogy ez az együttműködés továbbra is gyümölcsöző legyen” – mondta Lőwy János, Ipolyság polgármestere. Fördős Attila, Vác polgármestere szerint a tíz éves kapcsolat ma már túlmutat a kulturális és intézményi szintű együttműködésen, hisz a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolat sokkal többet jelent egy aláírt szerződésnél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Pénteken Vácott, a városháza dísztermében a két városvezető kézjegyével látta el a testvérvárosi kapcsolatokat megerősítő szerződést. A programsorozat a Váci Dunakanyar Színházban ipolysági művészek fellépésével fejeződött be.

mikrofon-50Fördős Attila köszöntője a váci ünnepségen

Fördős Attila polgármester köszöntő beszéde

 

mikrofon-50Lőwy János köszöntője a váci ünnepségen

Lőwy János ipolysági polgármester váci köszöntője

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments