Önkormányzat: sűrűn üléseznek a bizottságok

a városházaMiután korábban a képviselőtestület szakbizottságai rendkívüli ülésükön megtárgyalták az idei költségvetés tervezetét, ezen a héten a munkaterv szerinti tanácskozásaikat tartják meg.

A vac.hu beszámolója szerint a kiadott meghívók szerint hétfőn a gazdasági-városüzemeltetési és vagyongazdálkodási bizottság ülésezett, amely elsőként az árvízvédelmi projekt és a TDM-, illetve a szervezetfejlesztési pályázat aktualitásairól hallgatott meg tájékoztatót. A folytatásban többek között további pályázati lehetőségek mellett elővásárlási jog érvényesítéséről és alapító okirat módosításról is döntöttek. Végül – zárt ülésen – ingatlan- és lakásügyeket tárgyaltak meg a tervek szerint.

Kedden a szokás szerint két bizottság is tanácskozik. Előbb a művelődési-oktatási és ifjúsági-sportbizottság délután háromtól, majd fél öttől a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottság.

Az előbbin ismét szó lesz a sportrendeletről. Majd a 2014-es szabadidősport eseménynaptára és a vigalom szervezési kérdései következnek. Több támogatási kérelem elbírálása mellett a kulturális intézmények beiskolázási tervéről és az óvodák nyári leállásáról vitázhatnak a grémium tagjai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A keddi második bizottsági tanácskozás napirendjén nagyrészt közlekedési, illetve városrendezési és –fejlesztési kérdések szerepelnek, de több rendelet előkészítéséről is szó eshet.

Szerdán délután az egészségügyi és szociális bizottság ülésén is szóba kerülhet több kérelem és tájékoztató, majd zárt ülésen díjkedvezményekről és térítési díjakról dönthetnek.

A kialakult gyakorlat szerint a csütörtöki pénzügyi-ügyrendi bizottsági ülésen a gazdasági és pénzügyek kapnak főszerepet, majd egy nappal a jövő heti plenáris ülés előtt az azzal kapcsolatos témakörökről tárgyal ugyanez a szakbizottság. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments