Ne szidd a rendezőt, ha nem tetszik az előadás

Bánk bán - junior plakátA Szentendrei Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy színházi előadás miatti nemtetszését becsületsértő szavakkal zúdította az előadás rendezőjére.

Az eset még tavaly történt. A dunakanyari városban ugyanis augusztus 23-án az Új Ferenczy Múzeumban Katona József közismert darabját, a Bánk bán című színművét adták elő.

Az előadást követően a darab rendezője és színészei a múzeumtól a Duna-korzó felé sétáltak, amikor egy szentendrei férfi és társai a rendezőhöz léptek, és egy korábbi, szegedi előadás rendezése miatt érzett dühükben őt hagosan ócsárolni kezdték, több alkalommal hazaárulónak, nemzetgyalázónak nevezték és azt kiabálták, hogy „Ne gyalázd a hazámat, takarodj innen!” – áll az ügyészség közleményében.

A vádlott cselekményének az vetett véget, hogy a művészek visszamentek a múzeumba és értesítették a rendőrséget.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

A Szentendrei Járási Ügyészség a vád képviseletét a sértettől átvette és becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Szentendrei Járásbírósághoz. A tárgyalást később tűzik ki.

Az interneten fellehető források szerint tavaly augusztusban Szentendrén Alföldi Róbert rendezésében került színre a Bánk bán – junior című darab. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments