Meghalt Novák Dezső, utoljára egy Vác-meccsen járt

Novák DezsőElhunyt Novák Dezső, a magyar labdarúgás egyik legeredményesebb egyénisége, kétszeres olimpiai bajnok, a Ferencváros örökös bajnoka – jelentette a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján szerda este a családtól kapott tájékoztatás alapján.

Novák Dezső saját bevallása szerint személyesen utoljára azon a Vác–Ferencváros mérkőzésen volt kint, amin még ő volt a Fradi edzője. Nyertek 3-1-re, utána lemondott. Azóta teljesen visszavonultan élt.

Egy korábbi interjújában arra kérdésre, hogy miért húzódott a háttérbe, ezt válaszolta: „Mert kiszálltam belőle, s nem is akartam újra közelebb kerülni hozzá. Amikor 1996-ban otthagytam a Fradi kispadját, már tudtam, hogy kész, befejeztem az egészet. Többé nem kértem az edzősködésből, hiába hívtak más helyre is, sőt később vissza az FTC-be, nem vállaltam több feladatot. A pályafutásom kerek volt. S éppen ezért azt is elfogadom, hogy manapság már nem keresnek az újságírók, nem kérik ki a véleményemet. Ez a dolgok rendje.”

Novák Dezső sajnos belekeveredett a III/III-as dolgokba is. 2004-ben ismerte el, hogy „Nemere” néven 1967 és 1981 között jelentéseket írt. Az emberek többsége ennek ellenére úgy emlékszik rá, mint kiváló labdarúgóra. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments