KAMPÁNY: hatan már leadták az aláírásgyűjtő íveket

szavazás - rajzEddig hatan adták le a választási irodákon az aláírásgyűjtő íveket a Pest megyei 4. számú választókerületben az áprilisi parlamenti választásra. Ez a szerda déli állapot.

Két jelölt – Harrach Péter (Fidesz, KDNP) és Kiss Zsolt (MSZP, EGYÜTT, DK, PM, MLP) esetében már eldőlt, hogy indulhatnak a voksoláson, négy aspiráns esetében még az aláírások ellenőrzése folyik, így ügyük döntésre vár.

Ez a folyamat jellemzően több napot vehet igénybe.

A négy, még nem véglegesített jelölt: Fehér Zsolt (Jobbik), Nagy Sándor (Munkáspárt), Nagy Szilárd Benjámin (SEM) és Nógrádi Ferenc (Szociáldemokraták).

Várhatóan még további jelöltek is összegyűjthetik a szükséges aláírásokat a váci választókerületben. Az egyéni választókerületi jelöltet legkésőbb március 3-án 16 óráig kell bejelenteni. A jelölő szervezet a listát, illetve a listán szereplő jelölt jelölését legkésőbb március 4-én 16 óráig vonhatja vissza.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

Országos listát az a párt állíthat, amelynek 27 körzetben, de legalább 9 megyében és a fővárosban van egyéni jelöltje. Egy választópolgár több indulni kívánó pártnak is támogathatja a jelöltjét aláírásával. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments