Gyógyszer, kártya, bicska: bíróság előtt a késelő rab

késelésAz első tárgyalást tartotta szerdán a Budapest Környéki Törvényszék F. Gy. ügyében; a férfit emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg a Pest Megyei Főügyészség.

F.GY. vádlott és V. L. sértett 2012. október 6-án jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltötték a Márianosztrai Fegyház és Börtön fegyház részlegében. A történet ott kezdődött és ott is fejeződött be: egyikük szerencsésen megúszta, hogy a másik többször megszúrta a cellában.

A nyomozás adatai szerint mindketten az I. körlet 106-os zárkájában voltak elhelyezve. A délutáni órákban rajtuk kívül még 9 elítélt tartózkodott a helyiségben. A vádlott és a sértett között addig különösebb konfliktus nem volt.

A zárkába az ablakon keresztül a fogvatartottak egy madzaggal Rivotril nevű gyógyszert húztak fel az udvarról a délelőtti órákban. Ebből a vádlott és a sértett is bevett ismeretlen mennyiséget, majd ketten kártyázni kezdtek. A játék közben este hat óra körüli időben kettejük között vita alakult ki, melynek során F. GY. ököllel többször megütötte V. L-t az arcán, majd elővette az ágyában illegálisan tartott bicskát, és azzal közepes erővel a nyakánál, a bal állkapocs szögletében megszúrta úgy, hogy a kés pengéje a sértett szájüregébe hatolt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Ekkor a zárkában tartózkodó két cellatársuk a támadót lefogták, egyikük a kezéből a bicskát kivette és a földre dobta. A zárkába a zajra a fegyőrök bementek, a sértett vérző sérülését látva őt az egészségügyi körletbe kísérték, majd a váci kórházba szállítást követően műtétet hajtottak rajta végre.

A sérülés büntetőjogi szempontból 8 napon túlinak minősül, a szúrás helyétől alig néhány centiméterre van a nyaki főverőér, amelynek sérülése közvetlen életveszélyes állapot kialakulását is eredményezheti. A súlyosabb sérülés elmaradása a véletlen szerencsének tudható be – állapítja meg a vádirat. Figyelemmel a támadott testtájékra, a használt eszközre, a támadás erejére, a vádlott cselekménye a sértett életének kioltására irányult – hangzott el a tárgyaláson.

Ítélethirdetés később várható. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments