Ételt osztottak: most jóval kevesebben jöttek

Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata logóA Váci Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata a Dunakanyar Vállalkozói Klub tagságához tartozó váci vállalkozókkal karöltve étel- és ruhaosztást szervezett én, szombaton, a Szent István téren.

A gyülekezet önkéntesei már kora reggel felállították a sátrakat, és főzték a gulyáslevest, amit jól megraktak friss hússal, zöldséggel. A hitesek adományait, több zsák válogatott ruhát, cipőt is kipakolták az asztalokra és örömmel várták az érkezőket.

 

Bár a szervezők előre egyeztették az akció időpontját a városban működő szociális intézményekkel, amelyek értesítést is küldtek a rászorulóknak, a korábban tapasztalt érdeklődéssel szemben most jóval kevesebben éltek a lehetőséggel.

Mind a 190 adag, ízletes gulyásleves elfogyott az utolsó cseppig, a ruhaosztás is jól sikerült. Az előre elkészített 40 darab, száraz élelmiszereket tartalmazó csomag is gazdára lelt.

Az itt élő emberek jószívűségére ezúttal is fény derült, egy idősebb váci férfi ugyanis nem mindennapi ajándékot: egy valódi vörös róka bundát és kucsmát hozott a sátorhoz adományként.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Hit Gyülekezete ételt oszt-520

Volt egy megdöbbentő jelenség is: egy fiatal családapa, aki feleségével és két kisgyermekével haladt át a téren, látva a sátrakon a Hit Gyülekezete feliratát, hangos, gyűlölködő megjegyzéseket tett a jelenlévőkre. A váratlan inzultus nem tudta tönkretenni a békés, örömteli hangulatot, de azért oda kell figyelni arra, hogy ne legyünk közömbösek a nyílt utcán kiabálva rágalmazó, gyűlöletet kelteni akaró emberek gátlástalanságával szemben! A mi városunk jobbat érdemel!

A Váci Hit Gyülekezete köszönetét fejezi ki a Kosdi Vágóhídnak, a központi piac vállalkozójának, Bodonyi Gyulának és a Március 15. téren működő Sváb Pékség tulajdonosának, Tárkonyi Melindának, akik frissen vágott hússal, friss zöldséggel, finom kenyérrel támogatták az ételosztást, továbbá a Dunakanyar Vállalkozói Klubnak, akik az élelmiszercsomagokhoz biztosították a száraz élelmiszereket, valamint a gyülekezet két vállalkozójának és tagjainak, akik anyagiakkal és munkájukkal segítették ennek a rendezvénynek a lebonyolítását. (Veres Mária) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments