Értesítést küldenek a helyi adóelmaradásokról is

a városházaAz adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) 43. § (8) bekezdésében előírtak szerint az önkormányzati adóhatóságnak évente egyszer értesítenie kell azokat az adózókat, akiknek késedelmi pótlékot kell fizetni, és/vagy akiknek a folyószámláján tartozás, vagy túlfizetéses egyenleg mutatkozik.

A városháza ezért felhívja az  adózók figyelmét, hogy az eddigi gyakorlattól eltérően, 2014-ben egy alkalommal, február hónapban küldenek csak értesítést számlájuk helyzetéről. Ekkor kerülnek megküldésre a 2014. március 15-ig és szeptember 15-ig esedékes adók megfizetéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízások is.

Azon adózók részére, akiknek helyi iparűzési adó bevallási kötelezettségük van, nem küldenek ki 2013. évi bevallási nyomtatványt, az letölthető és kitölthető Vác város hivatalos honlapjáról.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Kérik, hogy az adóbevallásokat kitöltve postai úton, vagy személyesen ügyfélfogadási időben juttassák el a hivatalhoz május 31-ig  és egyidejűleg az adó különbözetet is meg kell fizetni. A 2014. szeptember 15. napjáig esedékes iparűzési adóelőleg megfizetéséhez készpénz-átutalási megbízást nem küldenek ki olvasható a Deákné dr. Szarka Anita jegyző és Kökény Szabolcs, a pénzügyi és adó osztály vezetője által aláírt közleményben.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók befizetéseiket belföldi pénzforgalmi számlájukról átutalással kötelesek teljesíteni. A számlanyitásra nem kötelezett adózók befizetési kötelezettségeiket postai készpénz-átutalási megbízással (csekk), vagy lakossági folyószámlájukról banki átutalással teljesíthetik.

Csekket és helyi iparűzési adóbevallási nyomtatványt igényelni e-mail-en keresztül, telefonon és ügyfélfogadási időben is lehet. Ügyfélfogadás helye: 2600 Vác, Március 15. tér 11. fsz. 35. szoba. Ügyfélfogadási időpontok: hétfő 14.00 – 18.00, szerda 8.00 – 16.00 (12.30 – 13.00 ebédszünet), péntek 8.00 – 12.00. Levelezési cím: 2600 Vác, Március 15. tér 11. Központi telefonszám: 27/315-033. Honlap: www.vac.hu. E-mail: ado@varoshaza.vac.hu vagy adocsoport@varoshaza.vac.hu. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments