Baloldali összefogás: a váci Kiss Zsolt 74. a listán

Kiss Zsolt - MSZPNyilvánosságra hozták a baloldali összefogás parlamenti választási listáját, amelyen az első helyeken a pártok és szervezetek vezető politikusai szerepelnek. A névsorban egyetlen vácit találunk, Kiss Zsoltot (képünkön), aki a szocialisták színeiben, de széleskörű baloldali támogatással indul az áprilisi voksoláson.

A kétszáz nevet tartalmazó listán Mesterházy Attila MSZP-elnök az első, őt Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követi.

Mögöttük tíz szocialista politikus – Botka László , Tóbiás József, Gúr Nándor, Harangozó Tamás, Molnár Zsolt, Lukács Zoltán, Hiller István, Kunhalmi Ágnes, Velez Árpád és Szakács László – következik. Az MSZP-s politikusok sorrendje megegyezik azzal, amit a párt kongresszusa elfogadott, de már nem szerepel a listán Simon Gábor egykori elnökhelyettes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az első húszban kapott helyet 16.-ként Kónya Péter, az Együtt-PM társelnöke és 19.-ként Molnár Csaba DK-alelnök, valamint további három szocialista politikus: Korózs Lajos, Legény Zsolt és Bangóné Borbély Ildikó.

Kiss Zsolt a Váci Napló kérdésére azt mondta: megtiszteltetés, hogy felkerült a listára, bár nyilván a 74. helyről minimális esélyei vannak a parlamentbe jutásra. Viszont szerinte van esély rá, hogy a városnak és térségének akár két képviselője is bekerüljön a T. Házba, mert Harrach Péter a kormánypártok közös listáján a 10. helyet kapta meg, amivel szinte biztos bejutó. Ennek ellenére a váci választókerületben is  megméretteti magát. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments