A macskák ivartalanítása a tudatos állattartás része

birman-macska-a-szent-templommacska_1A Kedvenc Állategészségügyi Központ munkájában a beteg állatok gyógyítása, kozmetikai szolgáltatások biztosítása mellett a felelős állattartással kapcsolatos tudatformálás szintén fontos szerepet játszik. Ezért segítették és segítik a várost kutyapiszok gyűjtők adományozásával, és ebbe a körbe tartozik a már hagyományos macskaivartalanítási akciójuk is.

Azt mondják: egy felelősen gondolkodó állattartó fontosnak tartja és figyel arra, hogy kedvencei irányítottan szaporodjanak.

Taxi-kocka– Akciónkkal, ami egyébként 30-35 százalékos árcsökkentést jelent, elsősorban a felelős állattartás szemléletének erősödését szeretnénk elősegíteni. Hiszen a fajra jellemző rendkívül nagy szaporaság miatt rengeteg a kóbor macska, és igen nagy gond ezeknek az állatoknak a menhelyi, gyepmesteri telepi elhelyezése, nem is beszélve a közegészségügyi rizikóról – mondta elöljáróban dr. Veres Adrienn Mercédesz állatorvos.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A szakember ezután áttért a műtéti beavatkozás egészségügyi szempontjaira, néhány ezzel kapcsolatos tévhitet is megemlítve és egyúttal cáfolva.

A teljes cikk a Váci Napló 2014. január 31-i pénteki számában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments