Újabb kutyapiszok-gyűjtőket adtak át a Duna-parton

Kutyapiszok-gyűjtőA Kedvenc Állategészségügyi Központnak köszönhetően négy újabb kutyapiszok-gyűjtővel bővült a Duna-part. Így már a kutyáikat arra sétáltatóknak több lehetőségük is van tisztán tartani környezetünket. A hivatalos átadón Fördős Attila polgármester mondott köszönetet az újabb felajánlásért, amely szerinte egy előrelépést jelent a környezetvédelemben és a kulturált együttélésben.

– Hogy milyen jelentősége van egy ilyen gyűjtőládának, azt nem kell ragozni, főleg itt a Duna-parton, ahol nagyon sokan sétáltatnak kutyát. A jelenleg kihelyezett négy darab edényt a Városfejlesztő Kft fogja üríteni. Reményeink szerint még további ládák is kihelyezésre kerülnek majd, az olyan helyeken, ahol kutyafuttatók vannak – mondta a polgármester.

A Kedvenc Állategészségügyi Központ már 12 éve működik Vácon, melynek vezetője, Balogh Béla állatorvos mondta el, hogy miért is adományozták a városnak és a lakosságnak a gyűjtőedényeket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

– Elhatároztuk, hogy szeretnénk olyan módon a városért is tenni, ami kapcsolódik a mi tevékenységünkhöz és mindenkinek segítséget nyújt. A kutyatartók és a nem kutyatartók között ősi ellentét a kutyaürülék kérdése. Igazat adok azoknak, akik egyetértenek az állatok tartásával, de úgy, hogy ez ne okozzon másoknak kellemetlenséget – mondta. Hozzátette: mivel látták, a gyűjtőedény hiány a városban, ezért döntöttek amellett, hogy négy darabot adnak a városnak.

A jövőben tervezik, hogy minden évben kétszer lesz ilyen átadás. Várhatóan legközelebb május környékén 10 darabbal gazdagodhat Vác. A szemetest Szőke Ferenc lakatosmester készítette el.  (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments