Többször elment a kedve, mégis világbajnok lett

Petró Ádám kajak világbajnokPetró Ádám tavaly szeptemberben nagyszerű eredményt ért el a koppenhágai maratoni kajak-kenu világbajnokságon. Az ifi K-1-esek 21,5 kilométeres versenytávján megvédte korábbi világbajnoki címét. Annak ellenére, hogy – mint a Váci Naplónak elmondta – többször is elment a kedve a versenyzéstől.

A Váci Hajó SE versenyzője olyan erős mezőnyben győzött, hogy a gyorsasági világbajnokság 1000 méteres egyes döntőjének 4 résztvevője is ott volt a 46 induló között.

Halló-kocka– Összességében milyen volt, hogyan sikerült a 2013-as éved?

– Rengeteg mélypontom volt, többször el is bizonytalanodtam a folytatásban. Tavasszal volt az első ilyen mélypont, amikor egy viszonylag jól sikerült alapozás után a vártnál sokkal lassabb voltam, majd nyáron éppen hogy kikerültem a kanadai világbajnokságra utazó csapatból, ezután törtem meg a legjobban, de egy hét pihenő után összeszedtem magam és szerencsére őszre meg is lett az eredménye.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

– Hogy indul az idei szezonod? Elkezdődött már a kajakosoknál az alapozás?

– Lekopogom, eddig nagyon élvezem a téli alapozást, úgy érzem, tudtam fejlődni mind állóképességben, mind erőnlétben, de hátra van még két kőkemény hónap, amíg újra vízre tudunk szállni. Ez még rengeteg munkát jelent.

– Mikor lesz az első komolyabb versenyed?

– Az első fontos versenyem május közepe táján lesz, még pedig a maraton magyar bajnokság, amit nagyon várok, hiszen most már a felnőttek között indulhatok. Ezt követik majd a válogatóversenyek, amelyeken feltétlenül részt veszek, bár komolyabb reményeket első éves U23-asként nem fűzök hozzájuk.

– Mit vársz ettől az évtől?

– Ez az év amolyan tanulóév lesz. Most lépek ki az ifjúsági korosztályból, így nagyon nehéz dolgom lesz. Vannak ugyan célkitűzéseim, de idén főként tapasztalatot nyerhetek a versenyeken. Ennek ellenére mindent megteszek, hogy megálljam a helyem. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments