Elindult: fenntartót szeretne váltani a Boronkay

Boronkay logóKét évvel ezelőtt már folytak tapogatózó tárgyalások két egyházzal, de a dolog akkor a városban megfeneklett. Most viszont eldőlni látszik: döntő többséggel mindenki a Baptista Szeretetszolgálatra szavazott eddig.

Most négy egyház került szóba, de csak három vállalta volna, hogy átveszi az ország legjobbjának tartott tartott Boronkay György Műszaki Szakközépiskolát és Gimnáziumot. Hosszas előkészítés után novemberben felgyorsultak az események: mindenkit meghallgattak, akitől hasznos információkat reméltek, összeállítottak egy negyvennégy tételből álló kérdőívet, melyre mindenkitől tételes és részletes válaszokat kaptak.

A begyűjtött információk alapján először azt nézték meg, hogy mi a különbség egy állami és egy egyházi fenntartású iskola között, mi várható a jövőben, s csak ezek megismerése után került sor arra a szavazásra november elején, hogy maradjon-e minden a régiben, vagy indítsák el a váltás előkészítését. Mindenki névvel szavazott, s ekkor a tantestület mintegy 95 százaléka támogatta, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket az egyházi fenntartás felé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

A következő körben a negyvennégy kérdéscsoport alapján összeállított anyagot vitatták meg. Ennek a megbeszélésnek a végén egy szimpátiaszavazást tartottak, a három érdeklődő egyház közül lehetett választani. A legtöbb támogató voksot a baptisták kapták.

Teljes, a helyzetet, az előnyöket és a hátrányokat elemző cikkünk, a tanári kar és a szülők szavazásának helyzetét ismertető írásunk a Váci Napló december 6-i pénteki számában olvasható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments