Leszakadt a vezeték: vonatpótló buszok, nagy káosz

vasútállomás VácFelsővezetékszakadás miatt áll a vasúti forgalom Vác és Göd között – erről adott ki nemrég tájékoztatást a MÁV-START Zrt honlapján. A facebook Elegem van a Mávból oldalán többen jelezték: vannak olyan vonatok, amelyek nem is indultak el emiatt a Nyugati pályaudvarról.

A Budapest – Vác – Szob vasútvonal Göd és Vác közötti szakaszán 18 óra 20 perckor leszakadt a felsővezeték, amikor a Keleti pályaudvarról Brno felé közlekedő Petrov EC arra haladt. Göd és Vác között a másik pályán folyamatos pályafelújítás van, ezért a vonatközlekedés megszervezése ideiglenes megoldásokat követel. Fontos, hogy az utasok elszállításáról gondoskodik a vasúttársaság – írja a MÁV.

A szakemberek megkezdték a felsővezeték rendszer helyreállítását és a vezetékszakadás okának kivizsgálását. A Petrov nemzetközi vonatot a nyílt pályáról Gödre visszahúzzák, csak a helyreállítás befejezése után folytathatja útját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

A helyreállítás ideje alatt az utasokat Göd és Vác között vonatpótló autóbuszok szállítják. Budapest Nyugati pályaudvarról Gödig óránként indulnak vonatok, Vác és Szob között pedig a zónázó vonatok közlekednek. Korábban néhány vonat utasait Dunakeszi és Vác között szállították autóbuszok.

A vasúti problémákkal pénteki lapunkban részletesen is foglalkozunk!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments