Hamarosan új, merev falú sátor alatt úszhatunk

Sokan kérdezték a Váci Napló szerkesztőségétől az utóbbi időben, miért nem púposodik még mindig a Városi Strand és Uszoda „főmedencéje” fölött a megszokott kupolasátor, ami ilyenkor, október közepén már rendre állt az utóbbi években.

Nos, mindenkit megnyugtathatunk, hamarosan itt is újra megnyílik a tér a sportolásra, éspedig a korábbinál jobb körülmények között.

Mint Jászai Pétertől, a Váci Városfejlesztő Kft gazdasági igazgatójától megtudtuk, lejárt a 10 évre kötött lízingszerződés az eddigi, fúvott sátorra, így új lehetőségek után kellett  nézni. Felmerült ugyan a megvásárlás lehetősége is, de a sporttörvény módosítása, és más, főleg pénzügyi okok miatt kézenfekvőbb volt pályázatot benyújtani abban a reményben, hátha önkormányzati pénzráfordítás nélkül fejleszteni lehet ezen a téren.

Nos, a Váci Vízilabda Sportegyesület hathatós (TAO-pályázaton alapuló) közreműködésével bejött ez a számítás, s záros határidőn belül merev vázas ponyva fedi majd az úgynevezett sportmedencét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

Az elfogadott tervek szerint a sátoron nem csak az ebben a konstrukcióban szokásos felső fényáteresztést biztosítja majd a kivitelező (persze belső, elektromos világítás is lesz), hanem a sajátos helyi igényhez alkalmazkodva a Duna felőli oldalfalnál ugyancsak lehetőséget teremt a természetes ki- és belátásra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments