Új rendőrőrsöt avattak Acsán

rendőrautóSzeptember 12-én ünnepélyes keretek között került átadásra az Acsai Rendőrőrs. Az őrs területi illetékessége öt településre terjed ki: Csővár, Acsa, Püspökhatvan, Galgagyörk, Penc.



A rendőrőrs létrejöttében jelentős szerepe volt Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselőnek, aki az elgondolástól kezdve támogatta a programot.

Dr. Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője beszédében kiemelte a jogsértő cselekmények megelőzésének jelentőségét, melyben különös szerephez juthat a rendőrőrs állománya, hiszen a folyamatos jelenlétükkel egyfajta garanciát biztosítanak a lakosságnak a prevenció területén.  Dr. Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megye főkapitánya szintén kiemelte a rendőri jelenlét fontosságát a lakosság biztonságérzete szempontjából.

acsai rendőrőrs avatása

Fontosnak tartja azonban, hogy a rendőrség szerepe nem csupán a bűnüldözés terén legyen tetten érhető. Beszédében rámutatott arra, hogy a szolgálat ellátása során a lakossággal, és a civil szervezetekkel történő kommunikáció jelentős hangsúllyal bír. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments