Saját bemutatóra készül a Váci Dunakanyar Színház

színház rajz álarcokVáci Dunakanyar Színház áprilistól májusig számos háromnegyed, sőt alkalomadtán teltházas előadást tudhatott magáénak befogadó színházként. Nyáron, a hagyományteremtő céllal létrehozott Visegrádi Négyek Fesztivál és Színházi Találkozó nemzetközi és hazai előadásaival, koncertjeivel kétezer fő fölötti nézőt vonzott, ami felülmúlta a várakozásokat.



A színház a sikeres indulása után idén szeptemberben megkezdte első teljes évadát, melyben már egy saját bemutató, Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája című zenés játék is helyet kapott, szeptember 21-én szombat 19 órakor tekintheti meg a nagyérdemű. A darab négy szereplője: Molnár Gyöngyi (Madách Színház, Thália Színház), Gulyás Balázs (debreceni Csokonai Színház), Bakos-Kiss Gábor (debreceni Csokonai Színház, Miskolci Nemzeti Színház, Nemzeti Színház Budapest) és Kis Domonkos Márk (Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgató).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Kinek szól a darab tulajdonképpen? Gyerekeknek vagy felnőtteknek?

– Karinthy azt írja, hogy hattól százéves korig, és mi is így ajánljuk, mindenkinek, aki lélekben gyerek, vagy gyerek szeretne lenni egy óra tíz percre. „Játszuk azt, hogy te vagy” – mondja a mottónk is. Azért nagyon jó ez a mű, mert a gyerekeknek élvezetes a zeneisége és mozgalmassága miatt, az ő nyelvükön szól, de az idősebbek is – akik olvasták az eredeti művet – meg fogják találni benne azt, ami számukra érdekes lehet – mondta Kis Domonkos Márk abban az interjúban, amelyben a darab szereplői szólalnak meg.

Ezt a Váci Napló pénteki számában olvashatják teljes terjedelemben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments