Új tréner Vácott: már látszanak a lehetőségek is

Zádori-László férfi kézilabdaJúlius 29. óta Zádori László személyében új edző irányítja junior, és ifjúsági csapataink szakmai munkáját, míg a korábbi tréner, Nemes Tibor – a felnőtt együttes másodedzői posztja mellett – a serdülőkkel dolgozik tovább a Váci KSE csapatánál – számol be a változásokról az egyesület honlapja.



Zádori László 1962-ben született, Siklóson. A helyi Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd felvételt nyert a Magyar Testnevelési Egyetemre (korábban Testnevelési Főiskola, jelenleg Semmelweis Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Kar), ahol középiskolai tanári, és kézilabda szakedzői diplomát szerzett. Alapsportága mellett kosárlabda-, labdarúgó-, atlétika-, asztalitenisz-, torna-, tenisz-, és úszóedzői képesítéssel is rendelkezik.

Utánpótlás sportolóként eredményes atléta volt: ifjúsági korosztályban, magasugrásban magyar bajnoki címet, tízpróbában pedig ezüstérmet szerzett. Kézilabdázóként is szép sikereket ért el, hiszen – a TF elvégzését követően – 5 éven át szerepelt irányítóként az NB I élmezőnyéhez tartozó Elektromos csapatában, amellyel 1991-ben bajnoki címet ünnepelhetett, bár fájó emléke, hogy a tavaszi szezont egy súlyos sérülés miatt, teljes egészében ki kellett hagynia.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

Edzői pályafutásának első állomása is az Elektromos volt, ahol a serdülő csapattal országos bajnokságot nyert. A későbbiekben, éveken át Nagykanizsán, Szigetváron, és Siklóson edzősködött első-, és másodosztályú felnőtt csapatoknál. Érdekesség, hogy ennek során a Vác jelenlegi csapatában szereplő Császár Ferenc pályafutását is egyengette.

A horvátul, és angolul beszélő szakember családos, „civilben” sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozik, hobbija – a sport mellett – az utazás, az autóvezetés, és az olvasás.

Edzői hitvallását, és Vácon töltött eddigi három hetének tapasztalatait honlapunknak így összegezte:

– Én edzői munkám során is elsősorban tanárnak érzem magam, ami azt jelenti, hogy a tanítás (pl. különböző technikai elemek, vagy taktikai variációk oktatása) mellett a játékosaimnak a mozgás szeretetére, a sportág iránti alázatra, a csapattársak, és az ellenfelek tiszteletére, valamint a becsületes játékra való nevelését tartom elsődleges feladatomnak. Úgy érzem, a srácokban ehhez jó partnereket találtam, akik mindent megtesznek azért, hogy a közös munka sikeres legyen. A folyamat elején járunk, de már látszanak a nehézségek, ugyanakkor a lehetőségek is. Junior korosztályban kevés játékosunk van, viszont sok tehetséges ifistával rendelkezünk, akik közül – az edzőmeccseken szerzett tapasztalataim alapján – többek előtt is szép jövő áll. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments