Megszámolják az óvodásokat szeptemberben Vácon is

óvodás az óvodábanSzeptemberben pontosan felmérik az óvodások létszámát az önkormányzatok a Belügyminisztérium segítségével, hogy meg lehessen tudni, hol lesz szükség a férőhelyek bővítésére – írta hétfői számában a Világgazdaság Hoffmann Rózsára hivatkozva.



A felmérésre azért van szükség, mert 2014-től minden hároméves gyereknek óvodába kell mennie. A köznevelésért felelős államtitkár elmondta: az országos átlagot tekintve nincs a férőhelyekkel probléma, de egyes területeken lehet hiány.

A lap emlékeztetett: Fábián Katalin, a Magyar Óvodapedagógiai Egyesület elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy jelenleg egyenetlen földrajzi elosztásban mintegy 15-20 ezer óvodai férőhely hiányzik az országban, főleg Budapesten és az agglomerációban, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a Dél-Alföldön.

A férőhely gondok enyhítésére korábban módosították a köznevelési törvényt, így ezentúl a maximális csoportlétszám 30 fő. Vácott megfelelő nevelési feltételekkel, maximális kihasználtsággal működnek az óvodák, három intézményben összesen 11 önkormányzati tagóvoda látja el a feladatot. Ezen kívül négy egyéb fenntartású óvoda is működik a városban: a Bábakalács Montessori Óvoda,   a Szent Család Katolikus Óvoda,  a Váci Evangélikus Egyházi Óvoda és a  Váci Waldorf Pedagógiai Alapítvány Óvodája. (MTI/Váci Napló) ♦
 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments