Kitették a volt váci olimpikont a lakásából

Elvette BBárdosi Sándor birkózó2árdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó lakását a korábbi egyesületét, a BVSC-t szponzoráló MÁV – írta a Blikk. A sportoló több mint tíz éve él a lakásban, a maradásáért kért 10 millió forintot nem tudja előteremteni, így azt fontolgatja, albérletbe költözik, vagy legvégső esetben elhagyja az országot.



Bárdosi Sándor korábban a Vácott is birkózott. Itteni pályafutásának az vetett véget, hogy 2007 májusában a Miskolcon megrendezett országos bajnokságon a Gumi-Profi Váci Forma SE versenyzőjeként a 84 kg-osok fináléjában – miután vereséget szenvedett – megütötte ellenfelét, majd botrányos jeleneteket rendezett. Ezért megfosztották ezüstérmétől és – visszaesőként – fegyelmi eljárást indítottak ellene.

Ezt megelőzően is összetűzésbe került a szabályokkal. A Magyar Birkózó Szövetség Fegyelmi Bizottsága 2006-ban egy év fefüggesztett eltiltást szabott ki az olimpiai ezüstérmesre, aki a Köztársaság-kupán összekülönbözött a bíróval, majd mérgében reklámtáblát és széket dobált a szőnyegre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

"A sydney-i olimpia után el akartam költözni a szüleimtől. 2001-ben a MÁV felajánlott számomra egy lakást, amelyet nekem vásárolt" – mondta a Blikknek az egykori sportoló.

hirdetés

hirdetés

"Később azonban jöttek a problémák. A MÁV azzal a feltétellel adta a lakást, hogy a következő olimpián is részt kell vennem, azonban ezt ellehetetlenítették. A BVSC szakosztályvezetője ugyanis befolyásolta az utazó keretet. Az olimpiai kvalifikációs versenyre nem lehettem válogatott, és itthonról néztem tévén, hogy birkóznak az érmekért azok, akiket le tudok győzni. Hazavágva ezzel az eredeti, MÁV-val kötött szerződésem" – tette hozzá Bárdosi Sándor.

"Tizenkét hónapig nem kaptam fizetést, anyámékhoz jártam enni" – idézte fel a sportoló ezt az időszakot. "Minden héten megígérték, hogy fizetnek, de nem tették. Azt mondták, majd beszámítják ezt az elmaradást abba az összegbe, amennyiért megvehetném a lakást. Végül ez sem így lett…"

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

"Közben eligazoltam a BVSC-ből, de azt mindenképp el akartam intézni, hogy az otthonom végre az enyém legyen. De sosem történt semmi, az illetékesek folyton csak ide-oda küldözgettek, most pedig szóltak, hogy mennem kell a lakásból. Illetve megengedték, hogy maradjak, de csak akkor, ha fizetek 10 millió forintot" – mondta. 

Bárdosi szerint nem készítettek róla szerződést, de annak idején azt ígérték neki, hogy MÁV-ingatlanértéken veheti meg a lakást. "A tízmillió pedig a piaci ára lenne a panelnak! Honnan szerezzek ennyi pénzt?" – mondta a lapnak a sportoló.

"Ha minden így marad, albérletet kell keresnem, azt ugyanis nem hagyom, hogy földönfutó legyek a kedvesemmel együtt. Ha pedig végképp nem tudunk boldogulni, elhagyjuk az országot, de ez csak a végső eset lenne, hiszen nem akarunk elmenni" – tette hozzá Bárdosi. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments