Jön a vihar, fokozták a riasztást: készülj jégesőre!

vihar, erős szélA délután várható heves zivatar miatt három dunántúli megyében másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hőség miatt 17 megyében és a fővárosban továbbra is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben. Kevésbé erős, de még így is viharos széllökésekre és jégesőre számíthatunk Pest megyében és a főváros környékén.



Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 34-39 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul. Késő estére 21-29 fok közé hűl le a levegő.

Egy hidegfront hatására várhatóan a délutáni óráktól a Dunántúl középső megyéiben, illetve néhol az északnyugati harmadában, majd estétől, késő estétől a Dunántúlon egyre nagyobb számban, helyenként az Északi-középhegység nyugati, északi részén alakulhatnak ki zivatarok. Várhatóan a délutáni és az éjszakai órák között a Dunántúlon heves zivatar is előfordulhat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

Kevésbé erős, de még így is viharos széllökésekre és jégesőre Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Zala és Pest megyében, illetve a fővárosban is számítani lehet. Ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Egy-egy zápor, zivatar során több megyében rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék eshet. Emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments