Nyitásig regisztrálhat angol nyelvre, vagy informatikára

könyvtárAz augusztusi kánikula után 21-én nyitja meg kapuját újra olvasói előtt a Katona Lajos Városi Könyvtár. A zárva tartás ideje alatt nemcsak kötelező szabadságukat töltik munkatársai, de szorgos munkával rendezik a könyvtári dokumentumokat, előkészítetik az intézményt a szabadságról visszatérő olvasni szerető lakosság fogadására.



A zárás idején lehetőség van arra, hogy az idegen nyelvet és informatikát tanulni vágyók a könyvtár által biztosított e-mentor közreműködésével regisztráljanak a várhatóan ősszel induló képzésekre: informatikát és angol nyelvet lehet ingyen tanulni az Európai Uniós finanszírozású projektben (TÁMOP 2.1.2. Idegen nyelvi és informatikai kompetenciák fejlesztése) Vácott is.

A személyenként egyébként 90.000 Ft keretösszegű képzések célja a tanulási hajlandóság és a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esély növelése. A programban részt vehet minden 18. életévét betöltött felnőtt, aki nem áll tanulói, hallgatói jogviszonyban. Regisztrálni, jelentkezni a www.tudasodajovod.hu weboldalon lehet az érdeklődőknek, valamint további információkért keresse a városi könyvtár eMentorát, Hujbert Adriennt (adrienn.hujbert@gmail.com; 27/311-335).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Ezidő alatt egy kiállítás előkészítésre is sor kerül – ápolva vele testvérvárosi kapcsolataink egyikét. Városi könyvtárunk együttműködve az ipolysági Honti Múzeum és Simonyi Lajos Galéria munkatársaival 2013. augusztus 29-én 17 órakor  „Vendégeink voltak…”  címen kiállítást nyit a Könyvtár Galériában. A kiállítást az ipolysági múzeum igazgatója, egyben ötletadó Pálinkás Tibor igazgató nyitja meg. A tárlat anyagát a Simonyi Lajos Galériában egykor kiállítók képanyagából válogatták össze – célja, hogy bemutassa a galéria: milyen sokszínű, befogadó és sokarcú kiállítóhely testvérvárosunk kiállítóhelye. Megtekinthető a Katona Lajos Városi Könyvtár nyitvatartási idejében szeptember 17-ig. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments