Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter hétfőtől, átmeneti időre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn. Az erdőkben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki.



Ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el – tájékoztatott közleményében a tárca.

Hétfőtől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közutak és vasutak menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, oltsák el minden esetben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható – áll a közleményben. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments