Nyomozást rendeltek el egy állítólagos váci rendőri bántalmazás miatt

rendőri intézkedés - MTI fotóNyomozást rendelt el hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség, miután feljelentés érkezett egy állítólagos váci rendőri verésről – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.  Gyugyi Csilla az MTI érdeklődésére elmondta: a feljelentő nő – aki szerint kiskorú fiát a váci rendőrségen kihallgatás közben megverték és megalázták – június 3-án tett feljelentésében kérte, hogy a fia ellen korábban indított nyomozást elfogultság miatt tegyék át Vácról máshová. A szóvivő ugyanakkor hozzátette, e kérelem elbírálása nem az ügyészség feladata, ezért továbbították azt a “megfelelő szervnek”.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője közölte: a kérelem még nem érkezett meg hozzájuk. Ha megérkezik, akkor a főkapitány dönt arról, hogy a kiskorú rablási ügyének nyomozását a váci kapitányság folytatja le, vagy más szervet jelöl ki e feladatra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Az index.hu beszámolója szerint az anya azt állítja, hogy fiát nagyon megverték és megalázták a váci kapitányságon. “Vagy tíz rendőr ütötte, rúgta őt, és hasba is ütötték úgy, hogy kihányt mindent. Azt mondták neki, nyalja fel, de erre ő nem volt hajlandó, ezért a felmosó nyelét a szájába nyomták, hogy azzal mosson fel” – idézte a feljelentést a hírportál.

Mint írták, a nő fiát, D. Renátót egy másik fiatalemberrel, Sz. Róberttel együtt azért vitték május 29-én a kapitányságra, mert a gyanú szerint kitéptek egy aranyláncot egy idős asszony nyakából.

D. Renátó anyja állítja, hogy fiát megfélemlítették a veréssel, és a “szájába adták”, mit valljon. A feljelentésben azt írta, hogy a kihallgatáson ő is jelen volt, és aznap azonnal panaszt tett a bántalmazás miatt, amit át is vettek a rendőrségen – közölte az index.hu. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments