Árvíz, szerda dél: akinek kell, annak muszáj költöznie

fotó3-szerkVácott szerdán délben 570 centiméter volt a Duna vízmagassága, vasárnapra még két métert emelkedhet és 770 centiméteren tetőzhet a folyó – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet ma délben tartottak a Duna-parton. Tarnai Richárd kormánymegbízott, a megyei védelem irányítója Harrach Péter országgyűlési képviselő társaságában járt a Dunakanyarban, ahol több családot ki kell majd telepíteni. Ilyenre városunkban is sor kerülhet – hangzott el -, akinek ingatlanát eléri az árvíz, annak el kell hagynia a lakhelyét, ha nem akar menni, hatóság közreműködésével ürítik ki a házat. Minden elhagyott területet hermetikusan lezárnak és a rendőrség szigorúan őrzi.

Harrach Péter elmondta: Szobon negyvenkét családot kell kiköltöztetni, Nagymaroson nyolc, Kismaroson egy család van jelenleg veszélyben. Több család kérte, hogy a veszély ellenére hadd maradhassanak otthonukban, de a hatóság erre nem ad lehetőséget. Segítenek a védekezésben a márianosztrai börtön elítéltjei is és más megyékből is érkeznek csapatok. A képviselő még megjegyezte: lakossági kérésre kérték az illetékeseket a dunai hajóforgalom leállítására, mert a hullámzás veszélyeztetheti a gátakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

Tarnai Richárd, Bábi Gabriella és Harrach Péter a Duna-parton-530

Tarnai Richárd bejelentette: a megyei védelem vezetőjeként intézkedett a 2-es út egyes szakaszainak és a 12-es út lezárásáról. A sződligeti Viktor Speciális Otthon lakóit kiköltöztették, egy részüket, akinek állapota indokolta, a váci kórházban helyezték el. Ha további kitelepítésekre lesz szükség, ez nem okozhat problémát, mert már mindenütt kijelölték a befogadó állomásokat.

Tarnai Richárd sajtótjékoztatója

Bábiné Szottfried Gabriella, városunk országgyűlési képviselője elmondta: mivel Vác uniós pénzt kapott egy mobilgát kiépítésére, reményei szerint ez a mostani lesz az utolsó árvíz, amelyben még hagyományosan kell védekezni. (Váci Napló)

karitasz logoKaritász felhívás az árvízi védekezésre

A Szent Anna Karitász csoport ezúton kéri a váci polgárokat, hogy az árvízi védekezésben, önkéntesként, mint a felebaráti szeretet kifejezése, tevőlegesen vegyenek részt. Kérjük az árvízzel veszélyeztetett ingatlanok lakóit, hogy amennyiben segítségre van szükségük a személyek elhelyezésében, a védekezésben vagy az ingóságok mentésében, biztonságba helyezésében, akkor azt jelezzék a Szent Anna Karitász elérhetőségein: 30/9490-745, 30/482-0715 telefonszámon. Munkánkat térítésmentesen, díjtalanul végezzük! A Szent Anna Karitász folyamatosan egyeztet a védelmi bizottsággal és  a későbbiekben további részletes felhívást kívánunk közzétenni a munkák helyére, (várhatóan Diadal tér) és időpontjára vonatkozóan.
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments