Váci bűnügyek: az egyik rabolni próbált, a másik nyakláncokat akart letépni

rendőrautóA Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 17 éves fóti lakos ellen.  A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal férfi május 20-án éjszaka és május 21-én kora reggel egy tapétavágó késsel hét hölgy sérelmére követett el rablás és személyi szabadság megsértése bűncselekményeket. A férfi a MÁV állomás környékén késsel fenyegette meg a sértetteket, majd pénzt követelt tőlük.

Az elkövető a sértettek által adott személyleírás alapján a járőrök május 21-én – a cselekmény elkövetése után rövid időn belül – elfogták, majd előállították a Váci Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették. Ellene a további eljárást előzetes letartóztatása mellett a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 16 éves pilismaróti lakos ellen.  A jelenlegi adatok szerint a fiú május 18-án 11 óra 30 perc körüli időben Vác egyik utcájában lopási szándékkal megragadta az utcán sétáló hölgy nyakában lévő nyakláncot, melyet le akart tépni. Az erős rántás hatására a sértett a földre esett, ám a nyaklánc nem szakadt el.

nyakláncletépés

A fiú tettét látta egy arra járó, szabadidejét töltő rendőr, aki azonnal közbeavatkozott és a gyanúsítottat elfogta, majd értesítette a Váci Rendőrkapitányság ügyeletét. A bűncselekmény elkövetőjét a nyomozók előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

Korábban egy váci lakos is elfogásra került hasonló bűncselekmény elkövetése miatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Mindkét elkövető több rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, velük szemben a további eljárást Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments