Vasárnap részben módosul a vasúti menetrend

vasútállomás VácVasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend az utasok megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Érdemes előzetesen tájékozódni, hiszen új vonatokat indít a vasúttársaság, több esetben csökken a menetidő és újabb csatlakozási lehetőségek is adódnak. A változásokban csaknem húsz vasútvonal érintett. Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – a nyári menetrend bevezetése előtt – az 1. számú menetrendi módosítás ad lehetőséget a MÁV-START-nak arra, hogy átvezesse a menetrendjébe az aktuális változásokat, amelyek idén április 7-től lépnek életbe.

A vasúttársasághoz beérkezett igények és észrevételek, a társvasutaknál bekövetkezett változások és a vasútüzemi működésből adódó módosítások miatt szükséges minden év tavaszán az 1-es számú menetrendi pótlék bevezetése. A változások jelenthetik az eddigiekhez képest új vonatok elindítását, a több vonat hosszabb útvonalon való közlekedtetését, újabb megállítási helyeket, a menetidő, eljutási idő csökkenését vagy akár újabb csatlakozási lehetőségeket. Összességében a vasárnaptól életbe lépő változásokkal az utasigényekhez jobban illeszkedő lesz az idei menetrend.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A legjelentősebb módosítások egyike, hogy új vonatok állnak az utazók rendelkezésére több vasútvonalon is akár a hétvégi, távolsági, akár az elővárosi utasforgalom megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Ebben érintett a 75. számú Vác–Diósjenő–Balassagyarmat vonal Diósjenő és Vác között.

További, kisebb változások lépnek életbe az utasigényekhez alkalmazkodva a 70. számú Budapest–Vác–Szob vasútvonalon.

A módosításokat tartalmazó füzeteket a menetrendkönyv-tulajdonosok térítésmentesen vehetik át a benne található szelvény átadásával a menetrendkönyv megvásárlásának helyszínén. A változásokról a további információk elérhetők a MÁV-START honlapján a www.mav-start.hu oldalon, illetve az ELVIRA internetes menetrendi keresőben is. Bővebb tájékoztatást ezen felül az utasok a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat elérhetőségén, a 06-40/49-49-49-es telefonszámon is kaphatnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments