VÁCI FOCI: vége! Kizárták a klubot az NB II-ből

labdarúgásA Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén kizárta az NB II-ből a Dunakanyar-Vác csapatát, mivel az három bajnoki mérkőzésre nem állt ki.  A lépésre azután került sor, hogy a versenybizottság pénteken kezdeményezte a fegyelmi bizottságnál a gárda kizárását a bajnokságból.  Az MLSZ korábbi tájékoztatása alapján az együttes elmaradt, illetve a fennmaradó találkozóit 3-0-s eredménnyel írják jóvá az ellenfeleknek. Mivel a váci csapat a szezonbeli mérkőzéseinek több mint ötven százalékát már lejátszotta, ezeknek az összecsapásoknak a végeredményeit nem módosítják.

Ezzel biztossá vált, hogy a Vác lesz a keleti csoport egyik kiesője a majdani négy búcsúzó közül. Amennyiben a klub újra versenybe szállna, azt két osztállyal lejjebb, azaz a megyei első osztályban tehetné meg.

Az MLSZ illetékes bizottsága két hete vonta vissza a váci egyesület licencét. A licencvizsgálatot követően a grémium megállapította, hogy a klub nem pótolta a korábban tapasztalt hiányosságokat: nem rendelkezik megfelelő számú utánpótláscsapattal sem saját jogán, sem harmadik féllel kötött megállapodás alapján, továbbá az NB II-es kritériumoknak megfelelő stadion, vagy pálya jogszerű használati jogával sem.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A bizottság jogi és pénzügyi szabálytalanságokat is megállapított a február 20-án indított vizsgálata során.

A Dunakanyar-Vác játékosai február 23-án, a Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén nem léptek pályára, mivel állításuk szerint Héger József tulajdonostól az ősz folyamán nem kaptak fizetést, de még felszerelést sem. Később a fehérváriak elleni visszavágóra, illetve az első három bajnoki mérkőzésre sem állt ki a gárda. Aztán Orosházán már pályára lépett az együttes, s ezt később is megtette volna a Debrecen második csapata ellen, ám akkor a váci stadion zárva volt.

Az ügy hátterében tulajdonosi vita áll Héger József, valamint az angol befektető, John Marshall között. Utóbbi korábban megvásárolta a klub által létrehozott JMV Kft-t, ugyanakkor az egyesületet működtető és a licencjogokkal rendelkező céget nem tudta megszerezni. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments