Sokasodó változások: új aljegyző, megegyezés a Zollner Kft-vel, másfél milliárd mobilgát építésre

a városházaAz elmúlt napokban két sajtótájékoztatón tett fontos bejelentéseket a városvezetés. Április 15-től új aljegyzője van a városnak dr. Grmela Judit személyében, május 1-től pedig 10 százalékkal csökken a szemétdíj. A jó hírek között arról is beszámoltak, hogy tárgyalásokat folytattak a Zollner Kft-vel a TAO felhasználásáról és sikerült megállapodni a cégvezetéssel. Ugyancsak fontos fejlemény, hogy a város mintegy másfél milliárd forint vissza nem térintendő támogatást kap a kormánytól egy mobilgát-rendszer kiépítéséhez.

Pető Tibor alpolgármester elmondta: az elmúlt hónapok szigorú gazdálkodásának köszönhetően május 1-től 10 százalékkal csökken a szemétszállítás díja.

– Amennyiben a kormány tervei szerint a rezsicsökkentés keretén belül június 1-től a hulladék közszolgáltatás díját is csökkenti, úgy a Zöld Híd Régió Kft a Vácot sújtó rendkívül magas ártalmatlanítási díját csökkeni lesz kénytelen, mely további lehetőséget biztosíthat a most bejelentett 10 százalékos csökkentésen felüli további díjmérséklésre – hangsúlyozta Pető Tibor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Grmela Judit aljegyző-500Az aljegyzői posztra pályázók közül a jegyző, Deákné dr. Szarka Anita ajánlására dr. Grmela Judit (képünkön) tölti be ezt a tisztséget április 15-től – jelentette be Fördős Attila polgármester. Deákné dr. Szarka Anita elmondta: öröm számára, hogy egy olyan embert bíztak meg, aki évek óta dolgozik a hivatalban, gyakorlott munkájában és jó a munkakapcsolatuk.

Mokánszky Zoltán arról beszélt, hogy tárgyaltak a Zollner Kft-vel a tao felhasználásáról. Ígéretet kaptak rá, hogy ahogy korábban is szó volt róla, a pénzt a város látványsportjai kapják meg.

Árvízvédelem: vészhelyzetben mobilgát épülhet

Kedden újabb jó hírt jelentettek be: a város mintegy másfél milliárdos vissza nem térítendő támogatást kap a kormánytól egy mobilgát-rendszer kialakítására. Fördős Attila azt mondta, hogy ezzel a nagy árvizek idején is biztonságosan megvédhetőek lesznek a város veszélyeztetett területei. A pályázat sikerében nagy része van személy szerint Pető Tibornak, de gyakorlatilag az egész városvezetés lobbizott. Az is elhangzott, hogy nagy esélyünk van a közvilágítás korszerűsítésére beadott pályázat sikerére, s ez újabb minőségi előrelépésre ad majd alkalmat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Fördős Attila polgármester– Az emberek számára az természetes, hogy működőképes a város, de igazán a fejlődésnek tudnak csak örülni. Az utóbbi időben ez a folyamat is elindult – mondta a Fördős Attila (képünkön).

Pető Tibor a sporttámogatások kapcsán bejelentette: a tao-s pénzekkel egy olyan rendszert akarnak kialakítani, amelyben minden egyesület finanszírozása megoldható, hosszú távú működésük biztosított és nem lesz szükség az önkormányzat pénzbeli támogatására.

https://vaci-naplo.hu/_wp-hang-video/varosvezetoi-sajttaj2013-04-16_mobilgat-tao.mp3

Hallgassa meg a sajtótájékoztató hangfelvételét!

Elhangzott még: a volt kommendánsi hivatal átvételével kapcsolatban a szerződéstervezet elkészült. Ez lehetőséget biztosít egy új szociális lakásépítési program elindítására.

Mokánszky Zoltán egyebek között a holokauszt emléknap jelentőségére és az óvodai beíratások lejáró határidejére hívta fel a figyelmet. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments