Megörökítik a pillanatot: megnyílt a Forte Fotóklub első kiállítása a Madách Imre Művelődési Központban

Cservenák Péter és Fördős AttilaMint arról korábban beszámoltunk nagy érdeklődés mellett alakult meg még januárban a Forte Fotóklub. Cservenák Péter az egyesület létrehozója elmondta: már több mint 100 tagjuk van, a 10 évestől a 80 évesig. Múlt héten nyílt meg első kiállításuk, melyen 80 tag műveit csodálhatták meg az érdeklődök.

A tárlatnak helyet adó Madách Imre Művelődési Központ Átrium Galériájában alig fértek el az emberek a megnyitón, amely egy 1991-es díjnyertes Forte reklámmal kezdődött. A megjelenteket Fördős Attila polgármester köszöntötte, aki egy ajándékkal is meglepte Cservenák Pétert: egy régi gépet ajándékozott a fotósnak és a klubnak. A városvezető arról beszélt, hogy kezdeményezni fogja, hogy a korábban a Petzval József Fotótörténeti Gyűjteménynek helyet adó Ősz utcai épületet a város vásárolja vissza és ez adjon helyet állandó és időszakos fotós kiállításoknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A tárlatot Fejér Zoltán fotótörténeti szakíró nyitotta meg, majd Cservenák Péter mondott köszönetet azoknak, akik segített a kiállítás létrehozásában.

A kiállítás május 5-ig tekinthető meg a Madách Imre Művelődési Központ nyitva tartási ideje alatt. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments