A Fidesz azt mondja: több mint 1 millió aláírás

Aláírás gyűjtésA Fidesz a rezsicsökkentés megvédéséért 1 millió 50 ezer aláírást gyűjtött eddig – közölte Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. A gyűjtés július 1-jéig folytatódik.  „1 millió 50 ezer ember mondta azt az elmúlt négy hétben Magyarországon, hogy meg kell védenünk a rezsicsökkentést” – mondta a Fidesz szóvivője a párt V. kerületi, Szabadság téri aláírásgyűjtő standjánál. A kezdeményezést az ellenzéki pártok bírálták. Harrach Péter, a váci választókerület Fidesz-KDNP-s elnöke szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében is az ívek aláírására kéri az embereket.

Hoppál közölte azt is, hogy aláírásgyűjtésük folytatódik. Azt mondta, március 20. körül, vagyis az akció indulásakor az volt a céljuk, hogy tíz hétig dolgoznak majd a párt aktivistái. Ebből eddig négy hét telt el, és bíznak abban, hogy a következő időszakban is ugyanilyen intenzitással gyűlnek majd az aláírások.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A rezsicsökkentés július 1-jével folytatódik, és „nagyon szeretnénk, ha innen még tovább lehetne lépni” – mondta Hoppál Péter. (MTI)

Miért írjuk alá a rezsicsökkentés támogató ívet?

Harrach PéterA magyar háztartások aránytalanul sokat fizetnek rezsiköltségre. Jövedelmükhöz képest Európában a legtöbbet. Ennek egyik oka, hogy az energiaszolgáltató cégekkel a Horn-kormány idején számunkra előnytelen szerződést kötöttek, így azok igen magas haszonnal dolgoznak.
A jelenlegi kormány egy erőteljes intézkedéssel hozzákezdett a rezsiköltségek csökkentéséhez. A nagy lobbi-erővel rendelkező cégek minden követ megmozgattak, hogy ennek folytatását megakadályozzák. Ebben saját kormányaik is támogatják őket. Akkor van esélyünk a harcot eredményesen megvívni, ha mindenki látja, hogy a magyar emberek egységesen kiállnak a rezsicsökkentés mellett. Ez nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy, ezért nem csak a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak aláírása fontos.  (Harrach Péter országgyűlési képviselő)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments