Vége a váci tragikomédiának: nem lesz Héger-csapat

Héger Jósef váci labdarúgás-szerkNem utazott el a Dunakanyar-Vác csapata Szegedre, az NB II Keleti csoportjában szombaton 14.30 órakor esedékes bajnoki mérkőzésre. A két nap alatt – úgymond – sztrájktörőkből összetoborzott együttesnek az MLSZ nem adta meg a játékengedélyt. Ezzel – úgy tűnik – Héger József (képünkön), a klubban meghatározó szerepet betöltő „tulajdonos” kénytelen lesz belátni, hogy sebtében verbuvált csapattal, hirtelen szerzett pályával nem megy semmire.

Úgy tűnik, bebizonyosodott, hogy nem ezt az utat kellett volna végigjárni…

„Sajnos, nagy a szembeszél” – mondta telefonba Héger József, a Dunakanyar-Vác Labdarúgó Kft. tulajdonosa, aki azok után, hogy a csapat „eredeti” játékosai kijelentették, nem hajlandóak vele közösködni, az interneten keresztül próbált toborozni magának alacsonyabb osztályú játékosokból egy „alternatív Vácot”, s ezzel kiállni a mai, Szeged elleni bajnoki mérkőzésre.  „Nem tudunk elutazni, nem kaptuk meg az MLSZ-től a játékengedélyt, és a kiszemelt hazai pályánkra, a Szőnyi úti BVSC-stadionra sem adta ki a szövetség az NB II-es engedélyt. Ezzel, úgy tűnik, bevégeztett a váci futballnak. A kft NB II-es licence március 14-ig érvényes, addig már nem várható fordulat az ügyben. Sajnos, a szabotőrök lettek a hősök…” – fogalmazott Héger a fourfourtwo.hu tudósítása szerint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

Mint kroáébban megírtuk, az MLSZ illetékes bizottsága az elmúlt héten nyolc napot adott a Dunakanyar-Vác Kft-nek, hogy a zilált helyzetet rendezze. Erre gyakorlatilag már nincs esély.

A váci foci azonban reményeink szerint csak átmenetileg halt meg. Egyrészt ideiglenesen a városi stadionban játsza mérkőzéseit az Egre FC, amely szombaton a Videotontól simán 4-0-ra kikapott, másrészt már folyik a szervezőmunka annak érdekében, hogy a következő szezontól legalább NB III-as, de ha lehet, ennél is magasabb osztályú váci csapat indulhasson a bajnokságban – immár Héger József nélkül, teljesen új alapokon. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments