Bemutatóhelyeket fejleszt az Ipoly Unió

Ipoly Unió logóKirályréten és az Ipoly-völgy szlovákiai részén fejlesztik a természetvédelmi bemutatóhelyeket, hogy a tanösvények, kiállítások, információs táblák révén erősödjenek a térség turisztikai lehetőségei – erről a projekt szlovákiai partnere, az Ipoly Unió tájékoztatta közleményben kedden az MTI-t. A fő cél a természeti értékek védelme látogatók fogadására alkalmas, de a védett területet nem károsító infrastrukturális fejlesztésekkel – teszik hozzá.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága az Ipoly-mente Környezetvédelmi és Kulturális Egyesülettel (Ipoly Unió) közösen nyert 298 ezer eurós támogatást a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az októberig tartó programra – írják.

A Hegyen-völgyön című programban felújítják a két pályázó szervezet látogatóközpontjait, mindkét helyen új, interaktív kiállítást rendeznek be. A látogatóközpontok vonzáskörzetében három új tanösvényt alakítanak ki, a kihelyezett információs táblák utalást tartalmaznak majd a határon túli elemekre is, az internetes és a nyomtatott anyagok szlovák és magyar nyelven is elérhetőek lesznek.

királyréti oktatóközpontA Szokolyához tartozó Királyréten az oktatóközpont bejárati részének átalakításával színvonalas fogadóteret alakítanak ki, berendezéseket cserélnek, és fejlesztik a látogatókat kiszolgáló eszközöket.

A túrázásra, természetjárásra, kerékpározásra, horgászatra, lovaglásra alkalmas királyréti központ a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található. Közvetlen környezetével határos terület az Ipoly-völgy szlovákiai része, amely nagyrészt érintetlen állapotukban megmaradt vizes élőhelyek láncolata. Mindkét terület a Duna-Ipoly Zöldút része. (MTI)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments