Vekerdy Tamás előadása után március 1-jén a gyermek mozgásának szerepéről lesz szó

Vekerdy TamásVisszatérő régi kérdés minden év elején a hat év körüli gyerekek szüleinek körében: hogyan válasszak iskolát? Húsz éve szabad iskolaválasztás van hazánkban is, ám a tudatos választás nehéz felelősség. Ebben próbál segíteni a Váci Waldorf Iskola két hete indult iskolaválasztási pedagógiai előadás és beszélgetés-sorozatával.  A ritmusról és annak hatásairól hallottunk az első előadásban, legutóbb pedig Vekerdy Tamás pszichológus látogatott el Vácra.

Előadásán ismét nagyszámú hallgatóság gyűlt össze, hogy meghallgassa a tanár úr gondolatait, majd feltegye kérdéseit.

Az életben való beválás – ezzel a kifejezéssel illetik a nevelés és oktatás célját. Sokat hallani mostanában erről: vajon min múlik, hogy a rövid távú iskolai sikereken túl a felnőtté lett gyermek megtalálja helyét és feladatát a világban és küzdeni akaró, boldog emberként él az emberi közösségben? Az életből vett példákkal jól illusztrált előadás szerint ez az érzelmi intelligencián múlik. Ezt pedig a meleg családi környezet és az elfogadó, bátorító iskola erősíti a legjobban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A gyermeknek jó példára, pontos határokra van szüksége, hogy ezek között szabad lehessen. Az életkornak megfelelő, kezdetben lassabb, majd gyorsuló tempó, a fantázia éltetése és megerősítése segíti a gyerekeket, hogy az iskola védett környezetéből kilépve jobban megállják helyüket a világban. Szó esett még a serdülő kor problémás helyzeteiről is, amikor a felnőtt sokszor kétségbeesettnek, tehetetlennek érzi magát. Ilyenkor a humor, a példa, a határok tartása segít, hisz az alapozás, a rendre szoktatás a kisgyermekkor idején kell, hogy megtörténjen. Az óvodai, az eső iskolai évek jelentősége ezért nagyon meghatározó.

Az előadássorozat folytatódik: március 1-jén 18 órától a Váci Waldorf Iskolában (Vác, Téglaház út, a volt Hiradó laktanya területén) a mozgás szerepéről lesz szó. Március 9-én 10 órától pedig nyílt napot tartunk Nyitva van a Waldorf–kapu! címmel. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt és jó iskolaválasztást kívánunk! (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments