Az angol Egerben vásárolt üzletrészt, egy hajszálon függ a másodosztályú váci focicsapat jövője

labdarúgásMár biztosnak látszik, hogy holtpontra jutottak a tárgyalások John Marshall angol befektető és Héger József között: néhány órával ezelőtt John Marshall bejelentette, hogy többségi tulajdonosa lett az NB I-es Egernek. Héger József a Váci Naplónak viszont azt mondta: ha a város megadja a hetek óta halogatott pályahasználati engedélyt, akkor a csapat le tudja játszani a tavaszi szezon mérkőzéseit: ha nem, ezzel maga öli meg a csapatot – tette hozzá Héger József.

A csakfoci.hu értesülései szerint John Marshall Egerben a polgármesteri hivatalban járt, ahol megállapodott a tulajdonrész adásvételéről. Az angol üzletember ezt követően bemutatkozó látogatást tett Habis Lászlónál, Eger polgármesterénél is. Az Egri FC új többségi tulajdonosa bemutatta elképzeléseit, kiemelve azt, hogy a hosszú távon gondolkodik, átlátható gazdálkodás mellett.

Mint ismeretes, Jámbor János főtámogató szerdán jelentette be, hogy „takarékossági programmal, emberségből és a tisztesség miatt” még marad a szezon végéig, az új tulajdonos érkezése azonban egyben új helyzetet is állíthat elő a csapatnál.

Az egri csapat délután a Nyíregyházával játszott felkészülési mérkőzést, amelyre John Marshall Kocsis Zoltán társtulajdonossal együtt látogatott ki. Ezt követően bővebben beszélt a létrejött a megállapodásról, és arról, mindez hogyan érintheti a váci szerepvállalását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

John Marsall– Nagy terveink vannak. Bevallom, nem múlik el nap anélkül, hogy ne őrlődnék a Vác FC-vel történtek kapcsán. Győztes típus vagyok, soha nem adom fel. Biztató volt a beszélgetésem a polgármester úrral Egerben. Úgy gondolom, elindultunk a megfelelő úton. Ennek így kellett lennie, és remélem, hogy a fiúk Vácon tudják, ezt értük is teszem! Végső esélyt adtam a Vác FC korábbi tulajdonosának az együttműködésre, de fél éves „diplomáciai tárgyalásunk” sajnos sehova nem vezetett. Ha elfogadja a helyzetet, folytatjuk a megkezdett munkát Vácon, ha nem, csapatomnak van választása. Egerben is futballozhatunk, de három további klubnál is lehet erre lehetőségünk. A fő célom az, hogy a játékosoknak biztonságot teremtsek, és azt, hogy nekik csak a futballal kelljen törődniük, nekünk pedig meglegyen a kellő döntési lehetőségünk. Szeretnénk felvirágoztatni az Egri FC-t, de szeretnénk visszahozni a minőségi futballt Vácon is – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy törekvéseiben szerepel az egri csapat NB I-ben tartása, ezért mihamarabb szeretné, ha a tárgyalások megkezdődhetnének a játékosokkal.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Érdekesség, hogy szombaton az Eger épp a Váccal játszik edzőmeccset. Arra a kérdésre, hogy kinek szurkol majd, úgy reagált:

– A jó focinak. Az elmúlt hat hónap után ugyanis először érezhetem majd azt, hogy nem veszíthetek…

Bodonyi Béla, a Vác Városi Labdarúgó Sportegyesület elnöke, aki klubigazgatóként a másodosztályú csapat vezetésében is részt vett, aggodalmait fogalmazta meg:

– Hirtelen nagyon bizonytalanná vált a jövő. Vannak olyan információk, hogy az MLSZ a Dunakanyar-Vác licencének felülvizsgálatára készül és ha azt visszavonják, az azt jelenti, hogy vége a csapatnak. Ha erre sor kerül, történjen meg minél előbb, hogy még az átigazolási időszak alatt a játékosok új klubot találhassanak. Nehéz a helyzet, de azon igyekszünk, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást.

Bodonyi Béla elmondta: a történtekről tájékoztatták a városvezetést is. Ígéretet kaptak, hogy minden támogatást megadnak ahhoz, hogy a csapat szélnek eresztését elkerüljék.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Héger József is optimista a maga módján. Szerinte John Marshall sok dolgot nem valósított meg, amit megígért.

Héger Jósef váci labdarúgás-szerk– Az angol befektető soha nem volt a Dunakanyar-Vác tulajdonosa. Tény, hogy fél évig az ő segítségével döcögött el a mai napig a szekér, s ezért köszönet jár neki. Bár Pető Tibor alpolgármester többször megígérte, hogy a város megadja a csapatnak a pályahasználatot, erre azonban a mai napig nem került sor. Enélkül nem felelünk meg a licencfeltételeknek, így ha nem kapjuk meg a pályahasználatot, a város maga öli meg a csapatot. Mivel a játékosoknak amatőr szerződésük van, ha nem akarják a kontraktust megszegni, akkor pályára kell lépniük. Ha nem teszik, összeszedek egy szedett-vedett csapatot és le fogjuk játszani a bajnokságot – mondta lapunknak.

A következő napok döntőek lesz a váci focicsapat életében. (Furucz Zoltán)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments