Elszabadult lovakat fogott be egy bátor nagymarosi önkéntes tűzoltó

lovak vágtáznak - illusztrációA Nagymarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egyik tagja az év utolsó napján két elszabadult lovat „fogott” a Nagymaros és Kismaros közötti főúton. Nagymaros irányából két hátasló vágtázott Szilveszter napján Kismaros felé a 12-es úton. Az autósok a veszéllyel mit sem törődve előzték a megvadult lovakat, ezzel még jobban megijesztve az állatokat. Az egyesület tűzoltója, látva az autósok felelőtlen viselkedését, a lovak mellé hajtott az autójával.

Addig kísérte őket, amíg az állatok a főútról a Duna felé lekanyarodtak. Onnan már gyalogosan követte őket és nem engedte, hogy visszamenjenek a főútra, amíg a ló tulajdonosa a helyszínre nem érkezett. Gazdájukat a nagymarosi állatorvos segítségével sikerült telefonon elérni, aki ekkor már harmadmagával az elszökött lovak nyomába eredt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Korábban is volt hasonló eset, akkor a Verőce és Vác közötti szakaszon futott egy ló a 12-es főúton. Akkor a tulajdonosának sikerült gyorsan befognia az elszabadult állatot, így nem történt baleset. Ilyen esetekben sokszor csak a gyors cselekvés segít!

A mostani esetnél is a szerencsének köszönhető, hogy a megrémült állatok nem okoztak közúti balesetet, és élve megúszták a vágtát! (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments