Első fokú riasztás van érvényben Pest megyében

hóátfúvásAz Országos Meteorológiai Szolgálat január 18-tól, péntektől 1. fokú riasztást adott ki Pest megye területére is. Az előrejelzések alapján nagyjából 10 centimétert meghaladó hórétegre lehet számítani, melyet szombattól gyengébb hófúvások is kísérhetnek. A hófúvások következtében helyenként alacsonyabb hótorlaszok is kialakulhatnak. Ha autóba szállunk, mindenképpen érdemes felkészülten útra kelni – hívják fel a figyelmet a szakemberek.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt napokban egyeztetés céljából felvette a kapcsolatot a társ- és együttműködő szervezetekkel, pontosították a legfontosabb feladatokat, elérhetőségeket és teendőket a rendkívüli időjárási viszonyokra vonatkozóan – tájékoztatta szerkesztőségünket Spitz Alexandra szóvivő.

Az esetleges balestek elkerülése érdekében az igazgatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét a fokozott óvatosságra. Nagyon fontos, mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak a várható időjárásról, az utak állapotáról, kövessék figyelemmel a hatóságok felhívásait és a híradásokat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Lehetőség szerint válasszanak inkább tömegközlekedési eszközt. Amennyiben ez mégsem megoldható, gondoskodjanak a jármű téliesített állapotáról (téli gumiabroncs, hólánc, fagyálló szélvédőmosó)! A közúti közlekedés során vezessenek türelemmel, sebességüket és vezetési stílusukat az időjárásnak megfelelően válasszák meg, és tartsanak megfelelő követési távolságot. Ha a téli időjárás következtében elakadnának, hívják a 105-ös telefonszámot! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments