Idén is beteg gyermeken segített a DMRV Zrt: 700 kg kupakot gyűjtöttek össze a dolgozók

KupakatadasŐszinte, gyermeki örömmel vette át karácsonyi ajándékát december 19-én, a DMRV Zrt váci központjában Tóth István vezérigazgatótól a négy éves Molnár Mira. A játék hatalmas mosolyt csalt a beteg kislány arcára, aki akkor még nem tudta, hogy a vízmű dolgozói egész évben azért gyűjtötték a műanyag kupakokat, hogy hozzájárulhassanak ahhoz a fájdalmas, de nélkülözhetetlen műtéthez, melynek révén teljes életet élhet a jövőben.

Mira egy rendkívül ritka, Magyarországon pusztán 150 embert érintő betegségben, achondrosplasiaban szenved. A megrövidült végtagok, a görbe lábszár, a lassult mozgásfejlődés tünetei a kislány három éves korára állandósultak. A csöppség azonban azon „szerencsések” közé tartozik, akinek van lehetősége teljes életet élni, az odáig vezető út azonban hosszú és költséges műtétsorozaton keresztül vezet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Mira_atveszi_ajandekat

A DMRV Zrt munkatársainak január óta zajló, kitartó gyűjtőakciója idén több mint 700 kg műanyag kupakot eredményezett. A segítő összefogásnak, s a vállalat további pénzadományának köszönhetően most végre valóra válhat a család régi álma. Tavasszal sor kerülhet arra a végtagokat érintő csonthosszabbító műtétre, melyre a szülők már másfél éve gyűjtenek, s ami nagymértékben hozzájárul gyermekük állapotának javulásához. A kupakgyűjtés a társaság három éves hagyománnyal bíró jótékonysági, dolgozóknak meghirdetett sikeres kampánya. 2010-ben a kupakokért kapott összegből a súlyos balesetet szenvedett, 13 éves Sunima Annamáriának vásároltak speciális kerekes széket, tavaly pedig Papp Andriska fejlesztő terápiájának költségeihez járultak hozzá.

A szolgáltató nemcsak az ünnepek közeledtével, hanem egész évben nagy hangsúlyt helyez a helyi támogatásra. Mint a térség felelős szereplője és közösségének aktív résztvevője a DMRV Zrt patronálta többek között a FUTaVácot és a váci Mikulás futást is. December végével a szintén egész éves ruhagyűjtési akciójuk is lezárul. A munkatársak által felajánlott ruhadarabokat a gödi Topház Speciális Gyermekotthon lakói kapják – az ünnepélyes átadásra 2013 januárjában kerül sor. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments