Rendkívül gyorsan ért véget a rendkívüli ülés

Ismét rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze Fördős Attila polgármester, ezúttal szerda reggelre. A napirenden két tárgyalandó témakör szerepelt. A meghívó szerint a rendkívüliség indoka az ÖNHIKI pályázathoz kapcsolódó hiánypótlás, melyre 8 nap áll rendelkezésre. Az ehavi rendes testületi ülés időpontja pedig november 22. Az ülésen a második tárgyalandó témakör a vis maior pályázattal kapcsolatos hiánypótlás volt.

A szocialisták előzetesen sajtóközleményben jelezték, hogy nem vesznek részt az ülésen.

Gyorsan – mintegy negyed óra alatt – zajlott le az ülés, melyen nem jelent meg Bóth János (MSZP), Váradi Iván Attila (MSZP), Kiss Zsolt (MSZP), Jakab Zoltán (MSZP), Csereklye Károly (Fidesz) és Bánhidi Péter (Fidesz). A napirendet kilenc képviselő egyhangúlag fogadta el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Az első napirendi pontban az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok pályázatának hiánypótlásáról döntöttek. Kökény Szabolcs, a pénzügyi és adóosztály vezetője beszélt arról, hogy miért van szükség erre a döntésre. Elmondta: a testület októberben döntött, hogy a második ÖNHIKI pályázaton is részt vesz és 200 millió forintot igényel. A mostani pályázat benyújtásánál azonban jelezték, hogy a határozati javaslat szükséges volt, de nem elégséges. Van egy formula, amelyet ha pótolnak, érvényes a pályázat. Az új határozati javaslatot egyhangúlag támogatta a grémium.

A júliusi viharkárok enyhítésére a vis maior pályázaton is részt kíván venni a város, erről már korábban döntöttek. Most itt is módosításra volt szükség a pályázati anyagban. Itt is egyhangú volt a döntés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A testület rendes ülését november 22-én tartja. (Váci Napló)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments