Fákat ültetnek a Ligetben a vízmű dolgozói és a diákok

November 6-án, kedden délelőtt 9 órakor kerül sor a váci Ligetben a stáció japánakác fáinak pótlására, a munkában a diákok mellett a DMRV Zrt dolgozói is részt vesznek, akik 14 fa megvásárlásával és elültetésével járulnak hozzá a környezeti nevelési programhoz. Tavasszal kezdődött el a városi környezeti nevelési program keretében a ligeti stációk körüli japánakác fák pótlása, melyre a fák kiöregedése miatt került sor.

Harminckét fát ültettek el az év elején azok a váci polgárok, akik a fa árát, a 8000 forintot is kifizették felajánlásból. Az önkormányzat finanszírozásával diákok is lehetőséget kaptak a japánakácok pótlására a Liget-takarítási program keretében.

Az elültetett fák tavaszra kivétel nélkül ki is hajtottak, de később az aszályos nyár és az őszi viharok megtépázták őket. Számításba kellett venni a kipusztultak pótlását, melyre a következő napokban kerül sor.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Ez alkalommal nem csak az önkormányzat finanszírozásával fognak fásítani a diákok, hanem a DMRV Zrt dolgozóinak felajánlásából, 14 fa megvásárlásával a cég alkalmazottai és vezetői fogják a helyszínen elültetni a fák egy részét a kijelölt és előkészített ültető helyekre. A programon részt vesz Balogh Zsolt, a DMRV Zrt műszaki igazgatója is.

A program november 6-án délelőtt 9 órakor kezdődik a stációk mellett és délre a város kevés zöldterületeinek legszebbike ismét újabb japánakác sorral lesz gazdagabb. A programot szervező Stanco Attila káplán és Bíró György programfelelős várja az érdeklődőket. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments