Azt állítják, Dunakeszin a futsal Mourinhója

Vasárnaptól a román válogatott spanyol nemzetiségű szövetségi kapitánya, Tomas Rivera Amoros az NB II-es futsalbajnokság Nyugati csoportjának második helyén álló Dunakeszi Kinizsi vezetőedzője. A spanyol szakember három éve vezeti a román nemzeti csapatot, amely 2009-ben az ő irányításával szerzett bronzérmet a Világ Kupán, az idei Európa-bajnokságon pedig a negyeddöntőig menetelt. 2010-ben ő irányíthatta a világválogatottat is.

Tomas Rivera húsz évig edzősködött Spanyolországban, ahol a Martorell csapatával 2000-ben és 2007-ben elhódította a Katalán Kupát. 2008-ban a Bardral Urayasu vezetőedzőjeként japán kupagyőzelmet és bajnoki második helyet ünnepelhetett. Olaszországban előbb a Napoli csapatát vezette a bajnokság elődöntőjéig, majd 2010-ben a Luparense gárdájával bejutott az UEFA FutsalCup (a Bajnokok Ligája a futsalban) négyes döntőjébe. 2009-ben a Déva, 2010-ben pedig a Marosvásárhely vezetőedzőjeként lett román Szuper Kupa-győztes.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

Rivera szerződése a bajnokság májusi befejezéséig szól, segítője az eddigi vezetőedző, Fehér Zsolt lesz, aki elmondta: „egyedülálló és kivételes lehetőséget kaptam a szakmai előrelépésre azzal, hogy fél éven át Európa egyik legjobb edzője mellett dolgozhatok. Másfél éve következetes építkezés zajlik a Kinizsinél, Tomas Rivera érkezésével pedig egy új dimenzió nyílik meg előttünk”.

A Dunakeszi tavaly ezüstérmet szerzett a másodosztályban a váci futsalcsapat mögött, de az osztályozón nem sikerült kivívniuk a feljutást az élvonalba. A csapat keretéhez tartozik három korábbi nagypályás válogatott – Horváth Ferenc, Vincze Ottó és Lőw Zsolt -, három magyar és egy román futsalválogatott játékos – Tóth Gyula, Temesi Norbert, Bita László, illetve Tony IuliuSafar – valamint Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár is. (hatharom.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments