Rendkívüli képviselőtestületi ülést hívtak össze keddre

Rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze kedd délutánra a városvezetés.  A rendkívüliség indoka az, hogy a járások kialakításáról, valamint az egyes ezzel összefüggő törvények módosításáról szóló 2012. évi XCIII. 2. §. (1) és (2) rendelkezéseinek megfelelően a települési önkormányzatok mindazon vagyona és vagyoni értékű joga, amelyek a jogszabály által meghatározott, átvételre kerülő államigazgatási feladatok ellátását biztosítják, 2013. január 1-jén a feladat ellátásának időtartamára a Magyar Állam ingyenes használatába kerül – olvasható a meghívóban.

Az ingyenes használati jog alapításához kapcsolódó feladatok végrehajtásának részletkérdéseit a települési önkormányzatok polgármesterei, valamint a megyei kormányhivatalok kormánymegbízottja között megkötött megállapodás rendezi. A törvény 5. § (2) előírása alapján ennek legkésőbb ez év október 31-ig kell megtörténnie.

A Pest Megyei Kormányhivatallal folytatott átadás-átvételi tárgyalások eredményeképpen a járási hivatal kialakításához szükséges megállapodásra 2012. október 10-én kerül sor, amelynek polgármesteri aláírásához a képviselőtestület tájékoztatása, és az aláíráshoz a testület felhatalmazása szükséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Felhívás kitüntető címre történő javaslattételre

Éppen ezért a testületi ülés legfőbb napirendi pontja a jegyző, Maruszki Gábor beszámolója a járások létrehozásával kapcsolatos feladatokról. Ezt követően Pető Tibor alpolgármester előterjesztésében vitathatják meg az  EKOP 3.1.3. számú pályázat beadásához kötődő teendőket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments