Ötszáz vasutas önkéntes tette rendbe az állomásokat

A MÁV Csoport több mint félezer irodai dolgozója végzett önkéntes állomási takarítást; az akció az elmúlt héten pénteken fejeződött be. A vasutasok ez által is tenni kívántak a szolgáltatási színvonal növeléséért: egyebek közt takarítottak, padokat festettek, rendbe tették a megállók környékét. Összesen 44 fővárosi és elővárosi állomáson léptek akcióba.

Október elsején kezdődött és október 12-éig tartott az az akció, melynek keretében önkéntes vasutasok dolgoztak vasútállomások rendbe tételén. A MÁV vezetősége első körben a MÁV székházban dolgozók, zömmel szellemi munkát végzők körében tett közzé önkéntes munkára szóló felhívást, melyre sokan, több mint ötszázan jelentkeztek.

A vasutasok – köztük a menedzsment tagjai – átlagosan 10-11 fős csoportokban dolgoztak egy-egy nap az állomásokon, első körben budapesti és elővárosi vasútállomásokon, megállókban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

– A vasút üzemeltetése, fejlesztése nem csak anyagi eszközök kérdése; meggyőződésem, hogy nagyon sok dolog nem a pénzen múlik – fogalmaz Dávid Ilona, a MÁV Zrt elnök-vezérigazgatója. – Mi, vasutasok együtt vagyunk képesek a közös siker, eredmények elérésére, ezért is tettünk közzé felhívást a kollégák körében. A vasutasok alapvetően szeretik a munkájukat, a vasutat, s mint a sok jelentkezés is mutatja, tudják: a szolgáltatásunk fejlődéséhez közös munkára, összefogásra van szükség. Természetesen emellett még sok-sok más lépést is teszünk a szolgáltatói szemléletmód javításáért, minden erőnkkel ezen vagyunk.

Az október 1-12. közötti önkéntes akció helyszínei között szerepelt sok más település között Vác is, valamint a vasútvonal esetében Dunakeszi, Göd-felső, Göd, Zebegény és Szob.  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments