Ismét támogatja a HPV-oltást az önkormányzat

Az idén az önkormányzat ismét megszervezi a kedvezményes, a város költségvetéséből támogatott HPV oltási akciót. Ezzel kapcsolatban Fördős Attila polgármester és Bánhidi Péter, az illetékes szakbizottság vezetője levélben  kereste meg a szülőket.

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít az egészség megőrzésére és a betegségek megelőzésére. Anyagi forrásaink függvényében gondoskodunk az egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokról, figyelmet szentelünk az egészséges életmódra nevelés közösségi feltételeinek elősegítésére. Vác Város Képviselőtestülete ebben az évben is megvizsgálta egészségügyi programját és úgy döntött, hogy idén is folytatja méhnyakrák megelőző programját – írják.

A méhnyakrák még ma is a második leggyakoribb rosszindulatú daganatos betegség a 45 év alatti nők körében Európában, pedig ez a rák ma már védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. A védőoltás sok családnak olyan anyagi terhet jelent, amit nem tudna önerőből felvállalni, ezért döntött Önkormányzatunk a védőoltás támogatása mellett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

A program keretében Vác Város Önkormányzata a 16-18 éves korú (1994. január 1. és 1996. december  31. között született), állandó váci lakóhellyel rendelkező leányok/nők méhnyakrák elleni védőoltását támogatja. A programban résztvevő leánygyermekek 3 adagos oltási sorának második és harmadik adagját az önkormányzat finanszírozza.

A program lépései:

Szülői tájékoztató fórum: 2012. október 25. 18 óra, ahol egy rövid ismertető után válaszolunk a felmerülő kérdésekre. Helyszín: Madách Imre Művelődési Központ 47. sz. terme (Vác, Csányi krt. 63.).

Jelentkezési határidő az oltássorozatra: 2012. október 31.

Első oltások beadása: 2012. november 12-től a házi gyermekorvosi rendelőben. Kérjük, egyeztessen időpontot kislánya házi gyermekorvosával!

Az első oltás alkalmával kérjük mutassa be a befizetési csekk igazoló szelvényét, melyre írja rá: „Prevenciós hozzájárulás”.

Tekintettel arra, hogy jelen felhívásunk az ez évben még elérhető oltóanyagok felhasználására irányul, a jelentkezők között életkoruk alapján válogatásra kényszerülhetünk – olvasható a levélben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Amennyiben a programban valaki részt kíván venni, ki kell töltenie a regisztrációs lapot, amely az önkormányzat weboldaláról is letölthető, és azt a jelentkezési határidőig el kell juttatni a városházára. (A kitöltött regisztrációs lap a polgármesteri hivatal 23. sz. irodájában Berczelly Ildikónál adható le!) A borítékon kérjük feltüntetni:

„Méhnyakrák elleni program”
Szociális Osztály Berczelly Ildikó
Polgármesteri Hivatal
2600 Vác, Március 15. tér 11.

Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk eredményeképp minél több fiatal lány válik védetté a méhnyakrák ellen – írja Fördős Attila és Bánhidi Péter. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments